KALENDER


Fra filmen Bogotá Change

Bogotás populære borgermestere kommer til BIFF

I dokumentaren Bogotá Change, som vises under BIFF, følger vi de to colombianske borgemesterene Mockus og Peñalosa og deres oppsiktsvekkende omveltning av hovedstaden. Begge kommer til BIFF.

Bogotá var lenge kjent som en av verdens farligste byer. En by preget av livsfarlige slumområder uten rent vann eller fungerende kloakk, toppet med et sett politikere så integrert i byens korrupsjon at endring syntes umulig.

Så bestemte Antanas Mockus, avsatt rektor ved universitetet, seg for å stille til valg som ordfører. Han ble valgt og satte til verks som en slags sprenglærd kunstner. Han kledde seg ut som ”Superborger”, hans eget superhelt-alter ego, som feide kappekledd gjennom byen for å rydde, hilse på og skape god stemning. Men i Bogotá kan man bare sitte som ordfører i 3 år. Enrique Peñalosa etterfulgte Mockus og jobbet videre med utviklingen av byen. Peñalosa er en gründer og han så at Bogotá trengte ny kollektivtrafikk, at Bogotá trengte et vitalt sentrum og han så at Bogotá trengte ny infrastruktur. I løpet av ti år greide disse to visjonære politikerne å forandre Bogotá fra verdens farligste by til Latin-Amerikas mest interessante metropol.

I Bergen skal Mockus og Peñalosa møte utenriksminister Jonas Gahr Støre og byråd for byutvikling Lisbeth Iversen. De skal presentere Bogotá Change for elever i videregående skoler og BIFFs publikum. I tillegg skal de delta på et halvdagsseminar om byutvikling i regi av BIFF og Senter for Byøkologi.

Filmen Bogotá Change inngår i BIFFs program om demokrati og deltagelse, byutvikling og bekjempelse av kriminalitet.

Les mer >>
 


KOMMENTARER

Logg inn for å kommentere eller registrer degBIFF @ TWITTER
2000 · 2001 · 2002 · 2003 · 2004 · 2005 · 2006 · 2007 · 2008 · 2009 · 2010 · 2011 · 2012
Address: Georgernes verft 12, NO-5011 Bergen, Norway · www.biff.no · Org.nr / VAT: 980 555 704 · Klapp Media