Nyhetsarkiv

FILMPANELET: 1/2 Revolution

BIFF viser dokumentarfilmen "1/2 Revolution" på Landmark fredag 30.mars kl.19.
Fri entrè - Innleder Knut Vikør.


Sideprogram for studentdokumentarer

Nyhet: BIFF etablerer et eget sideprogram for norske studentdokumentarer. 


BIFFs TALENTPRIS I VOLDA

BIFF deler ut talentpris under Den Norske Dokumentarfilmfestivalen i Volda som går av stabelen 25-29.april 2012. 


Datoer for BIFF 2012

Den 13. utgaven av BIFF vil bli avholdt fra 17. - 24. oktober 2012!


Norske dokumentarfilmer i konkurranse 2012

Dokumentarfokuset forsetter og BIFF vil også i 2012 arrangere et eget konkurranseprogram for norsk dokumentarfilm.


Publikumsrekord med over 50.000 besøkende!

Bergen internasjonale filmfestival (BIFF) med markant publikumsrekord i 2011! Opptellingen etter årets BIFF viser et totalbesøk på 50 788, mot 44 582 i fjor.


Ekstravisninger

BIFF er ikke helt slutt på onsdag! Torsdag 27. oktober og fredag 28. oktober blir det ekstravisninger av filmene BLODIG ALVOR (Carnage), STOCKHOLM ØST, REAGAN og SLEEPING BEAUTY!


Se vinnerfilmene!

Vinnerene av årets BIFF-priser er nå klare!


FILM + MUSIKK = AVSLUTNINGSFEST

Fjorårets initiativ om et skandinavisk musikkvideoprogram gjøres herved til tradisjon - tirsdag byr BIFF på den alltid like uslåelige kombinasjonen av musikk, film og fest. I dag kl. 19.30 viser vi SCENES FROM THE SUBURBS (regi Spike Jonze) og kl. 20.30 fortsetter vi med selve kåringen, før avslutningsfesten braker løs. Gratis inngang. Velkommen til en helaften på Landmark!


Sing Your Song

Dagens anbefaling fra BIFF er dokumentaren SING YOUR SONG om den legendariske Harry Belafonte, kom på visningen kl. 17.15 og møt hans datter, Gina Belafonte, som også er produsenten for filmen. Velkommen!


Stem enkelt på dine favoritter!

I år har vi laget en samleside hvor du enkelt kan stemme på alle filmene du har sett. Hvis du er innlogget på Min Side når du stemmer, blir du også med i trekningen av FILMWEB PUBLIKUMSPRISEN.


Masterclass med Ragnar Axelsson

Ett av de store høydepunktene i årets BIFF-program er dokumentarfilmen LAST DAYS OF THE ARCTIC om den islandske fotokunstneren Ragnar Axelsson. Se bildene fra gårsdagens masterclass her! Filmen LAST DAYS OF THE ARCTIC har siste visning søndag 23. oktober kl. 19.15. Utstillingen kan sees i festivalbaren Chagall hver dag kl 13 til sent!


Nå er vi i gang!

Første festivaldag vel overstått! Se bilder fra åpningsdagen og -festen her.


Følg med på BIFF-TV!
Hver dag under festivalen serveres ferske festivalreportasjer på BIFF-TV. Sjekk ut den første allerede nå!
Akkrediteringen er åpen!
Er du akkreditert til årets BIFF-festival? Nå kan du hente kortet ditt i akkrediteringsskranken vår på Hotel Norge!
Årets åpningsfilm: BLODIG ALVOR av Roman Polanski

Etter en del omrokkeringer er det nå klart at åpningsfilmen på BIFF blir Roman Polanskis BLODIG ALVOR (Carnage). Den vil bli vist på KP1 kl 19 i dag, 19. oktober.


Åpning av BIFFs latinamerikaprogram med Fernando Pérez

Fernando Pérez – Cubas store filmskaper – åpnet BIFFs latinamerikaprogram dagen før festivalen startet! Tirsdag 18. oktober fikk en fullsatt MB1  sett JOSÉ MARTÍ: KANARIFUGLENS ØYE. Til tross for et par tekniske problemer, fikk et begeistret publikum med seg en av de sterkeste bidragene for cubansk film i år. Etter filmen fulgte store deler av publikum med bort på festivalbaren Chagall for masterclass med Perez.


Se høydepunktene fra Nordisk Panorama på BIFF

I samarbeid med Vestnorsk Filmsenter presenterer Bergen internasjonale filmfestival de viktigste filmene i en egen visning nå på onsdag. Onsdag 19. oktober kl 19.30 på Tivoli kan du få med deg to av Nordens beste dokumentarer, danske MANENBERG (Karen Waltorp & Christian Vium) og svenske KOKVINNORNA (Peter Gerdehag).

 


Norsk kortfilmkonkurranse

Fjorårets vinner av norsk kortfilmkonkurranse under BIFF var Jørn Utkilens ASYL. Også i år har BIFF et svært sterkt kortfilmprogram - sørg for å få med deg visningen lørdag 20. oktober kl. 17.50!


Første norske dokumentarkonkurranse under BIFF

For første gang arrangerer BIFF et norsk dokumentarkonkurranseprogram, her kan du lese om de 13 filmene som er valgt ut til årets konkurranse.


Påmelding, akkreditering og hotellbestilling åpnet

BIFF ønsker velkommen presse, filmbransje, kinosjefer og film- og mediestudenter til årets festival. I tillegg kan du melde deg på Nasjonalt dokumentarseminar (18. og 19. oktober).


Påmeldingsfrist for norske dokumentarer og kortfilmer utsatt

BIFF har besluttet å forlenge fristen for å sende inn bidrag til norsk dokumentarkonkurranse og  kortfilmkonkurranse. Send inn ditt bidrag innen 10. september!


Høstens skoleprogram

BIFF tilbyr også i år gratis dokumentarfilm for skoler i Hordaland. På høstens program finner du temaer som media, mobbing og menneskerettigheter. Påmeldingen er allerede i gang!


Filmpanelet: AN AFRICAN ELECTION

Lørdag 7. mai kl. 16.00 – Tivoli, Det Akademiske Kvarter


Valget i Elfenbenskysten medførte en langvarig tautrekking mellom presidentkandidatene om hvem som hadde vunnet valget, selv om det var allment akseptert at den sittende presidenten hadde tapt valget. I nabolandet Ghana fant et presidentvalg sted i 2008. Vi følger dette på nært hold i denne ferske dokumentaren som hadde premiere i Sundance 2011.


Filmpanelet: If a Tree Falls

Vises Lørdag 2. april kl. 16:00 i Tivoli på Det Akademiske Kvarter

If a Tree Falls: A Story of the Earth Liberation Front  tar for seg skjebnen til Daniel McGowan, lederen for en miljøorganisasjon som FBI kaller for Amerikas største nasjonale terroristtrussel. McGowans celle innenfor ELF stod bak ildpåsettelsen av flere bedrifter de mente drev med miljøskadelig virksomhet. 

Med If a Tree Falls ønsker Filmpanelet å belyse og problematisere miljøaktivisme og sivil ulydighet gjennom en fascinerende mann og hans kompromissløse kamp mot naturovergrep. Regissert av Marshall Curry, mannen bak Racing Dreams (BIFF 2010) og Streetfight.

Billettpris: 70,-


Filmpanelet: The Green Wave + Foredrag

I anledning den siste tids hendelser i bl.a. Egypt, Tunisa og Iran vil Filmpanelet vise dokumentaren THE GREEN WAVE, som tar for seg den grønne revolusjonen i Iran i 2009, som via animasjonsfilm illustrerer blogginnlegg, twittermeldinger og SMSer som ble skrevet av iranere til omverdenen under demonstrasjonene og maktovergrepene som foregikk. Filmen skildrer opptakten til situasjonen som foregår akkurat nå, og vil virkelig få frem hvor dagsaktuell Filmpanelet kan klare å være. Filmen vil bli etterfulgt av et foredrag av språkforsker og universitetslektor Linda Kjosaas fra UiB som vil fortrelle om hvordan Facebook ble en viktig forutsetning for revolusjonen i Egypt.


Berlinale-vinner til BIFF

BIFF-publikumet kan oppleve filmperlen NADER AND SAMIN, A SEPARATION under høstens festival takket være Filmpool-samarbeidet.


Filmpanelet: Foxhounds + Foredrag

BIFF har i samarbeid med Bergen filmklubb og Studentersamfunnet innstiftet en ny institusjon i Bergen – Filmpanelet – som finner sted første lørdag i hver måned på Kvarteret. Filmpanelet tar mål av seg til å bli landets debattkino, hvor helt nye filmer (så nye at ingen har hørt om dem ennå) danner opptakten til gnistrende debatter eller foredrag – på Kvarteret en gang i måneden. Filmpanelet starter 5.februar kl.15.00 med filmen FOXHOUNDS: THE PERSUIT OF BERNIE MADOFF av Jeff Prossermann. Etter filmen blir det foredrag med Ingebjørg Vamråk, Jurist og PhD stipendiat ved NHH. 


BIFF setter rekord igjen

Aldri før har så mange sett film på BIFF som i 2010.


18 BIFF-filmer forhåndsnominert til Oscar

Et stort antall av filmene ble vist under årets festival er forhåndsnominert til Oscar i kategoriene for beste dokumentar og beste utenlandske film.


Her er årets BIFF-vinnere!

LE QUATTRO VOLTE, NICOLAE CEAUSESCUS DAGBOK og BOGOTA CHANGE er årets prisvinnere. 


Dagens debatt: DEMOKRATISK DELTAKELSE

Se den utrolige dokumentaren BOGOTÀ CHANGE, og møt hovedpersonene i Bogotàs historiske byforandring; borgermestrene Antanas Mockus og Enrique Peñalosa.
2000 · 2001 · 2002 · 2003 · 2004 · 2005 · 2006 · 2007 · 2008 · 2009 · 2010 · 2011 · 2012
Address: Georgernes verft 12, NO-5011 Bergen, Norway · www.biff.no · Org.nr / VAT: 980 555 704 · Klapp Media