KALENDER


Imagining Emanuel

Første norske dokumentarkonkurranse under BIFF

For første gang arrangerer BIFF et norsk dokumentarkonkurranseprogram, her kan du lese om de 13 filmene som er valgt ut til årets konkurranse.

THE AFGHAN NIGHTMARE – Klaus Erik Okstad

Etter at USA for 10 år siden gikk til krig mot Taliban i Afghanistan har NATO allierte land som Norge involvert seg gjennom ISAF styrkene. Vi følger her den frustrerte regionssjefen Rune Solberg, og får vi her et unikt innblikk i hvordan forholdene i dag er i den krigsherjede provinsen Faryab.

DØDEN I CAMP DELTA – Erling Borgen

Fra 2001 ble marinebasen Guantanamo på Cuba benyttet som leir for fanger som amerikanske myndigheter mente var terrorister. De fleste ble fengslet uten tiltale. Fangene ble plassert i bur og utsatt for grov tortur og nedverdigelser. En av dem var Yassir Al-Zahrani. Han døde i cellen sin 9.juni 2006, 22 år gammel. I denne dokumentarfilmen av den prisbelønte dokumentarfilmskaperen Erling Borgen får vi historien om Yassir og hvordan han endte sitt liv i Camp Delta.

FOLK VED FJORDEN – Øyvind Sandberg

Ved Osterfjorden, nord for Bergen, møter vi to personer som viderefører familiedriften på tradisjonelt vis. FOLK VED FJORDEN er et varmt møte med Ole og Magnhild i hverdagen – i den daglige kontakten med dyrene, gjennom tyngre arbeidsøkter og ved kalving og slakting. Menneskene og gårdsdriften vi følger gjennom et år gir et unikt innblikk i en vestlandskultur som i dag er på vei ut, en kultur basert på samspill med landskapet som omgir dem: fjorden.

HISTORIEN OM RAGNHILD – Siren Henschien

Sommeren 2010 ble en tenåringsjente funnet død i en sliten leilighet i Bergen. En overdose endte livet til den 15 år gamle Ragnhild Embla Helsengreen. Dette er historien om jenten bak overskriftene og forteller hva som var Ragnhilds liv før det endte så tragisk.

IMAGINING EMMANUEL – Thomas Østbye

Emanuel er ”identitetsløs”, oppholder seg i Norge illegalt og er dømt til et liv i limbo – han har verken oppholdstillatelse, rettigheter eller utreisemuligheter. Regissør Thomas Østbye tar i bruk en rekke forskjellige dokumentarsjangere og stiller spørsmål om identitet og representasjon.

IN GOD WE TRUST – Astrid Schau-Larsen

I Uganda engasjerer kristne kirker seg aktivt i samfunnet, også med kampanjearbeid mot HIV/AIDS. De promoterer seksuell avholdenhet og trofasthet, men ser på prevensjonsmidler som en oppfordring til promiskuitet. Dette i et land der kvinner i liten grad kan nekte sex, langt mindre kreve sikker sex.

JAKTEN PÅ DET NYE NORGE – Sturla Pilskog & Sidse Larsen

Zakaria og Arjun er to gutter fra Oslo som savner spenning i hverdagen. Det fører dem til Wild X, et friluftslivsprosjekt som gir urban minoritetsungdom mulighet til å ta del i det Norge som finnes utenfor byen. Målet er å ta jegerprøven og dra på jakt, men ikke alt blir som de har forestilt seg.

LEGENES KRIG – Elsa Kvamme

Medisinerstudenten Elling Kvamme var 22 år gammel da han ble arrestert og sendt i konsentrasjonsleir under krigen. Men ikke for å bli straffet eller tilintetgjort, Kvamme var en flere norske studenter som ble kidnappet for å bli hjernevasket til en arisk intellektuell elite i nazismens tjeneste.

MIN ELSKEDE – Hilde Korsæth

Jan Henry «No fish» Olsen fikk raskt et solid navn – den fritt-talende nordlendingen hadde kløkt, innsikt og sjarm som gjorde han til en av nøkkelministrene i Gro Harlem Brundlands regjering. Han møtte Laila Lanes i 2005, og det ble for de begge et møte med den store kjærligheten i moden alder. Fryd og gammen, fremtidsplaner, kjærlighetsferier, Alzheimers... Stryk det som ikke passer.

PERSONAL VELOCITY – Jon Vatne

Det sies at det kan fortelles åtte millioner historier fra New York City, én for hver innbygger. Personal Velocity forteller to, og selv om de likner hverandre på overflaten – unge menn i storbyen med sykkel som livsstil – så er de også svært forskjellige. En energisk film om et for mange ukjent miljø i en av verdens største metropoler.

REUNION: TEN YEARS AFTER THE WAR – Jon Haukeland

I 1999 møttes en gruppe unge serbere og albanere for å diskutere situasjonen i Kosovo. Ti dager senere startet NATO bombingen av Balkan og gruppen spredd for alle vinder. Albanerne ble fordrevet av serbiske styrker, for så å vende tilbake til et land i ruiner. Serberne, som før hadde posisjoner støttet av makten i Beograd, manglet plutselig beskyttelse og flyktet fra den albanske hevnen. I 2010 møtes gruppen igjen. Krigen har satt sine spor i begge leirer, og oppfatningene av bombingen i 1999 er svært ulike.

SELGER 329 – Kari Anne Moe

Rusavhengige Knut Olav Brurud-Johannessen er selger av gatemagasinet =OSLO. Vi følger Knut Olav i møte med magasinkunder, det offentlige hjelpeapparat og hans familie, og vi får se hvordan han endrer seg ut i fra hvem han omgås. Selger 329 handler om hvordan andres blikk er et speil på en selv.

SNAPSSHOTS FRA EN FERIE ELLER EN FILM KALT BALANSEKUNST – Anniken Hoel

Er bildene av verden en parallell pseudoverden? Er jeg en løgner? Bidrar jeg til en neokolonialisering gjennom bilder? Snapshots er et filmatisk essay om et knippe mennesker på en strand i Goa. Gjennom tablåer og stilistisk videografi, samt regissørens notater, ser filmen nærmere på en globalisert verden, og bildet og bildeskaperens funksjon i denne.

 


KOMMENTARER

Logg inn for å kommentere eller registrer deg



2000 · 2001 · 2002 · 2003 · 2004 · 2005 · 2006 · 2007 · 2008 · 2009 · 2010 · 2011 · 2012
Address: Georgernes verft 12, NO-5011 Bergen, Norway · www.biff.no · Org.nr / VAT: 980 555 704 · Klapp Media