KALENDER


Her er årets BIFF-vinnere!

LE QUATTRO VOLTE, NICOLAE CEAUSESCUS DAGBOK og BOGOTA CHANGE er årets prisvinnere. 

Blant årets BIFF-vinnere finner vi dialogløse italienske spillefilmer, dokumentarer om rumenske diktatorer og en viss film om to visjonære colombianske borgermestere. Under følger de ulike juryenes begrunnelser:


CINEMA EXTRAORDINAIRE:
Juryen har enstemmig valgt en ekstremt visuell film som ligner lite på andre og som får oss til å se tilværelsen med fornyet blikk. Den har en underfundig humor som ligger i bildene og en ømhet for naturen. Fortellergrepet er originalt, uten dialoger og uten hovedpersoner. Og filmen finner sin egen vei gjennom grenselandet mellom fiksjon og dokumentarisme slik at det oppstår et dirrende poetisk nærvær. Vinneren er LE QUATTRO VOLTE av Michelangelo Frammatino


DOKUMENTARPRISEN:
Juryen er svært imponert over NICOLAE CEAUSESCUS SELVBIOGRAFI av Andrej Ujica, som makter det imponerende kunststykket å både være kunstnerisk interessant og politisk slagkraftig. Årets program inneholder mange filmer med solid politisk brodd og flere dokumentarer som tar skildring av virkeligheten til et nytt kunstnerisk nivå, og Ujica makter i denne filmen å kombinere disse to tingene. Derfor er det juryens store glede å utpeke denne tre timer lange dokumentaren om en forhenværende rumensk diktator til årets vinner av dokumentarprisen.


KORTFILMPRISEN
Vinnerfilmen er et nært og godt ungdomsportrett med imponerende skuespillerprestasjoner og troverdig miljøskildring. Filmen har et klassisk ”jente møter gutt”-tema skildret i et poetisk og originalt filmspråk, hvor maktbalansen mellom outsideren og gruppen utforskes. Prisen for beste norske kortfilm går til JENNY av Ingvild Søderlind.


UNGDOMMENS DOKUMENTARPRIS
Juryen ønsker å hedre en film som viser at med fantasi og ukonvensjonell tenking kan man få til hva det skal være. Andreas Dahlsgaards BOGOTA CHANGE har blitt festivalens kanskje aller største fenomen, og viser i løpet en knapp time hva som er mulig når man virkelig tør å tenke utenfor boksen. Dahlsgaards film er en oppløftende og inspirerende film om et tema som ofte er tørt og deprimerende. 


FILMWEBS PUBLIKUMSPRIS
Publikumsprisen går i år til en annen film som har gjort seg bemerket med fullstappede visninger, interessante spørsmålsrunder og fornøyde publikummere. WORLD PEACE AND OTHER 4TH GRADE ACHIEVEMENTS er en liten film som i god BIFF-ånd har vokst seg stor i løpet av festivalen. 


FILMWEBS TALENTPRIS
Talentprisen på 20 000 kroner går til rekvisitør Kedy Hassani, som med årene har blitt en av de mest flittige, dyktige og hardtarbeidende unge filmarbeidere på Vestlandet. 

 


KOMMENTARER

Studentradioen har dei første intervjua med nokre av dei internasjonale vinnarane: http://srib.no/kultur/kinosyndromet/arets-prisvinnere-under-biff/
Tanketom / 24. okt 2011 kl. 23:30


Logg inn for å kommentere eller registrer deg2000 · 2001 · 2002 · 2003 · 2004 · 2005 · 2006 · 2007 · 2008 · 2009 · 2010 · 2011 · 2012
Address: Georgernes verft 12, NO-5011 Bergen, Norway · www.biff.no · Org.nr / VAT: 980 555 704 · Klapp Media