KALENDER

Filmkritikerlaget

BIFF har invitert Norsk filmkritikerlag til Bergen for å debattere og presentere filmer. Under festivalen vil det blant annet blir arrangert en debatt om filmkritikernes forhold til dokumentarfilm, samt at fem kritikere vil presentere hver sin film for kinopublikumet. Velkommen til debatt i Chagall festivalbar, søndag 23. oktober kl. 16.00.

Har filmkritikere kompetanse til å vurdere dokumentarfilm?

Norsk filmkritikerlag inviterer til debatt om filmkritikernes forhold til dokumentarfilm. Kreves det en egen kritikerkompetanse for å vurdere og anmelde dokumentarfilm? Hvordan bør kritikken av kinodokumentarer i så fall vektlegges? I hvilken grad bør anmeldere undersøke og vurdere journalistiske metoder og kildekritikk? Hvor rustet er egentlig filmkritikere til å vurdere saklighet, etikk og ideologi? I hvilken grad har anmeldere tidligere lykkes/ikke lykkes med kritikk av kinodokumentarer?

Ordstyrer er Per Haddal og i panelet sitter Søren Birkvad (Dr. philos og førsteamanuensis ved Høgskolen i Lillehammer), som også kommer til å holde en innledning, Hilde Sandvik (kulturredaktør i Bergens Tidende), Aleksander Huser (filmkritiker) og Jon Haukeland (dokumentarfilmskaper og deltager på festivalen med Amanda-vinneren Reunion.

Filmkritikerne presenterer

Fem filmkritikere har fått i oppgave å presentere hver sin dokumentarfilm for festival publikumet. Om du tar turen for å se en av filmkritikerfilmene vil du få en faglig innledning av følgende:

GeirKamsvågGeir Kamsvåg presenterer: TABLOID

Geir Kamsvåg er redaktør av tidsskriftet Film & Kino. Han har vært redaktør av flere filmmagasiner og jobbet som filmjournalist og kritiker siden 1987.

 

Tord Olander Pedersen_cropTord Olander Pedersen presenterer: GASLAND

Tord Olander Pedersen har jobbet som filmkritiker de siste 4-5 årene. Har bakgrunn fra filmklubb, månedsmagasiner og aviser. Er nå ansatt som filmkritiker og journalist i Nordlys, men trykkes også i en rekke andre av A-pressens aviser.

 

Ingrid Kristin DokkaIngrid Dokka presenterer: DET GODE LIV

Ingrid Dokka er frilans filmskribent og jobber som rådgiver med filmformidling og distribusjon av kort- og dokumentarfilm fra Norsk filminstitutt.

 

Aleksander HuserAleksander Huser presenterer: MY SEXUAL FAILURES

Aleksander Huser er filmanmelder i Side2 Nettavisen og journalist i tidsskriftet Film&Kino. Han er dessuten faglærer i Filmformidling ved Høgskolen i Bø.

 

haddal_915787ePer Haddal presenterer: CINEMA KOMUNISTO

Per Haddal guidet gjennom tre tiår Aftenpostens lesere gjennom premierefilmer og festivaler i inn- og utland. Haddal er også den hittil eneste nordmannen som har fått æren av å lede en FIPRESCI-jury ved en av de største internasjonale filmfestivalene, nærmere bestemt under Berlinalen i 2008.


KOMMENTARER

Logg inn for å kommentere eller registrer deg2000 · 2001 · 2002 · 2003 · 2004 · 2005 · 2006 · 2007 · 2008 · 2009 · 2010 · 2011 · 2012
Address: Georgernes verft 12, NO-5011 Bergen, Norway · www.biff.no · Org.nr / VAT: 980 555 704 · Klapp Media