KALENDER


2 DAYS IN NEW YORK

BKK spanderer: TO LIV og 2 DAYS IN NEW YORK

Vår sponsor BKK spanderer gratis film på Bergenspublikummet! TO LIV kl 18:00 i kveld torsdag eller 2 DAYS IN NEW YORK kl 18:00 imorgen fredag. Hent ut billetter på Magnus Barfot, førstemann til møllen!

TO LIV, visning kl. 18:00 i kveld (torsdag) i MB3

Isdalskvinnen – har vi henne nå?

I den norsk-tyske samproduksjonen TO LIV, møter vi Katrine; datter av en norsk kvinne og en tysk soldat. Som spedbarn ble hun sendt til Tyskland som en del av Heinrich Himmlers plan for å revitalisere den ariske rase, og først etter 25 år flyttet hun tilbake til Norge for å gjenforenes med sin norske mor. Som voksen bygger hun karriere og et harmonisk familieliv i Norge, men basert på en skyggefull fortid som gradvis avdekkes.

TO LIV er et spennende drama med thrillerelementer, som stiller spørsmålet om hvorvidt fakta og sannhet alltid er én og samme ting. Historien tar opp viktige tema som den voldsomme fordømmelsen av de såkalte tyskertøsene og de resulterende barna - en stor skamplett på etterkrigstidens håndtering av okkupasjonen. Samtidig presenterer regissør Georg Maas en spennende og troverdig vri på et av Bergens mest omtalte uløste mysterier – funnet av et forbrent kvinnelik i Isdalen.

 

2 DAYS IN NEW YORK, fredag kl. 18:00 i MB3

Ex and the City.

Etter mange feilslåtte forhold har Marion og Mingus endelig funnet hverandre, og lever nå i relativ harmoni i en leilighet på Manhattan. Harmonien blir imidlertid brått avbrutt da franske Marion får besøk av slektninger som skal bo sammen med dem. Hennes forhold til søsteren og dennes kjæreste er allerede anspent, og med alle under samme tak blir leiligheten til en trykkoker. Språkbarrieren og kulturkollisjonen mellom Marions familie og Mingus hjelper heller ikke på situasjonen, og kjærligheten mellom hovedpersonene settes på prøve.

2 DAGER I NEW YORK er en forviklingskomedie med skråblikk på det moderne parforholdet. Regissør Julie Delpys liberale bruk av fortellermessige virkemidler gir filmen et friskt preg. I filmen bytter Chris Rock rollen som hysterisk moromann ut med en mer lavmælt karakter, men uten å gi slipp på det komiske elementet. Filmen er en oppfølger til den prisvinnende 2 DAGER I PARIS (2007).


KOMMENTARER

Logg inn for å kommentere eller registrer degBIFF @ TWITTER
2000 · 2001 · 2002 · 2003 · 2004 · 2005 · 2006 · 2007 · 2008 · 2009 · 2010 · 2011 · 2012
Address: Georgernes verft 12, NO-5011 Bergen, Norway · www.biff.no · Org.nr / VAT: 980 555 704 · Klapp Media