KALENDER


DE ANDRE

Åpning av Checkpoints og DE ANDRE-debatt

Margreth Olins premiere av dokumentarfilmen DE ANDRE åpner Checkpoints-programmet i kveld kl 18.00. Etter visningen (kl.21:00 på Kvarteret) arrangerer vi en samtale med Margreth Olin tilstedet hvor hun forteller om hvorfor dette har vært en viktig film for henne å lage. Et utvalgt panel vil så diskutere Norges asylpolitikk ovenfor enslige mindreårige barn.

DE ANDRE
- Norges behandling av enslige mindreårige asylsøkere.
 
DET AKADEMISKE KVARTER, STORELOGEN I 3. ETG.
TORSDAG 18. OKTOBER KL. 21:00!
FRI ENTRÈ
 
Torsdag 18.oktober har Margreth Olin premiere på dokumentarfilmen DE ANDRE på BIFF som åpning av Checkpoints-programmet. Dette er en oppsiktvekkende film om Norges behandling av asylsøkende barn. Etter visningen arrangerer vi en samtale med Margreth Olin tilstedet hvor hun forteller om hvorfor dette har vært en viktig film for henne å lage. Et utvalgt panel vil så diskuterer Norges asylpolitikk ovenfor enslige mindreårige barn.
 
Panel:
Filmskaper: Margreth Olin                                                                             
Fra Redd Barna: Thale Skybak                                                           
Barnepsykolog: Magne Raundalen                                         
Politiker (SV) : Oddny Miljeteig                                                   
Professor ved Det juridiske fakultet, UiB: Karl Harald Søvig        
 
Ordstyrer: Mette Andersson, Professor sosiologisk institutt UIB.         
 
 
I 2009 innførte den norske regjeringen flere tiltak for å begrense innvandringen. Et av tiltakene var å gi enslige asylsøkende barn midlertidige oppholdstillatelser. De skal returneres til opprinnelseslandet når de fyller 18 år. I Norge har barnevernet omsorgsansvaret for barn uten nære omsorgspersoner, dette gjelder ikke for enslige asylsøkende barn mellom 15 og 18 år. I filmen De Andre blir vi kjent med Goli fra Kurdistan, han ble deportert fra Norge dagen etter at han ble 18 år. Han la med en gang ut på ny flukt. Vi følger Goli på flukten. Vi møter brødrene Hassan og Husein fra Afghanistan. Husein ble lam av frykt etter at de fikk avslag i Norge. Khalid mottar sitt endelig svar fra UNE på 18 års dagen. De ANDRE er en nær, provoserende og bevegende film om ungdom som kjemper for å beholde livshåpet. Hva skjer med oss når vi bryter etiske grunnprinsipper?
 
 
Vel møtt!


KOMMENTARER

Logg inn for å kommentere eller registrer degBIFF @ TWITTER
2000 · 2001 · 2002 · 2003 · 2004 · 2005 · 2006 · 2007 · 2008 · 2009 · 2010 · 2011 · 2012
Address: Georgernes verft 12, NO-5011 Bergen, Norway · www.biff.no · Org.nr / VAT: 980 555 704 · Klapp Media