KALENDER


Liv Ullmann i åpningsfilmen til BIFF!

Det er svært hyggelig å kunne meddele at premieren av den nye tysk-norske storfilmen TO LIV blir åpningsforestilling på BIFF 2012

Dette fengslende dramaet, som blant annet utspiller seg i Bergen og i Sachsen i Tyskland, er den nyeste filmen til den tyske regissøren Georg Maas, og stjerneskuespillerne Liv Ullmann, Juliane Köhler, Sven Nordin og Ken Duken er blant de medvirkende. Georg Maas og flere av skuespillerne vil være til stede på premiereforestillingen på Bergen Kino, onsdag 17. oktober.

TO LIV er en intens historie om en kvinne som for enhver pris forsøker å skjule sin fortid. Katrine vokste opp i Øst-Tyskland etter andre verdenskrig, men flyttet til Norge som 25-åring for å gjenforenes med sin norske mor. Faren var tysk soldat. Katrine ble sendt til Tyskland som spebarn gjennom nazistenes Lebensborn-program, iverksatt av Goebbels for å ”fornye det tyske blodet”.

Katrine har etablert seg i Norge med karriere og et lykkelig familieliv. Men når en advokat ber henne og moren vitne i en rettsak mot den norske stat på vegne av krigsbarna, vegrer hun seg. Gradvis avsløres et nett av fortielser og hemmeligheter, til Katrine står ribbet igjen, og hennes nærmeste må ta stilling til spørsmålet: Hva veier tyngst, det levde livet eller løgnen det bygger på?

Helt fra starten av arbeidet med dette prosjektet har jeg vært fascinert av historiens kompleksitet og av de mange lagene i fortellingens karakter. Det handler om hva sannhet egentlig er. I TO LIV er det mer enn én sannhet, og de ulike sannhetene er i dyp konflikt med hverandre. Er én sannhet sannere og mer høyverdig enn en annen? – Georg Maas, regissør.

Isdalskvinnen har en svært sentral plass i dramaet. Dette er kvinnen som ble funnet naken og brent til døde i Isdalen i Bergen, november 1970. Saken ble aldri oppklart og regnes for å være et av Norges største kriminalmysterier.


KOMMENTARER

Logg inn for å kommentere eller registrer degBIFF @ TWITTER
2000 · 2001 · 2002 · 2003 · 2004 · 2005 · 2006 · 2007 · 2008 · 2009 · 2010 · 2011 · 2012
Address: Georgernes verft 12, NO-5011 Bergen, Norway · www.biff.no · Org.nr / VAT: 980 555 704 · Klapp Media