KALENDER


Blått Lerret arrangeres for første gang i 2013 den 5. februar.

Årets første Blått Lerret er klart

Velkommen til et nytt Blått Lerret Bergen på det nyåpnede Litteraturhuset den 5. februar!

Sted: Litteraturhuset i Bergen
Dato og Tid: Tirsdag 5. februar klokken 19:00
Dørene åpner klokken 18:00
GRATIS INNGANG

Blått Lerret er en arena hvor det beste av kommende norsk film skal presenteres, og publikum får mulighet til å se eksklusive klipp fra filmene og møte filmskapere og skuespillere. 5. februar har vi gleden å presentere disse produksjonene:

Eventyrland

Eventyrland

Regi: Arild Østin Ommundsen

Arild Østin Ommundsen har valgt å produsere sin nye film som et One Man Band. Denne filmen er spilt inn gjennom 18 måneder, med Ommundsen i alle sentrale roller bak kamera, samt et knippe av velkjente skuespillere fra det rogalandske ensemble. Filmen forteller om en kvinne som kommer ut av fengsel etter en 10 år lang dom, og forsøker å rette opp sitt liv igjen, finne tilbake til sin datter og begynne å bygge et nytt hjem. Men fortiden slipper ikke helt taket i hennes forsøk på rehabilitering.

Arild Østin Ommundsen debuterte i all enkelhet i 1998 med den personlige kjærlighetshistorien Mongoland. Siden har han gjort blant annet Monstertorsdag og Rottenetter. Silje Salomonsen spiller hovedrollen i Eventyrland, og i biroller finner vi blant annet Fredrik Hana, Thomas Alf Larsen og Egil Birkeland.

Regissør Arild Østin Ommundsen og skuespiller Silje Salomonsen møter du på Blått Lerret 5. februar.

 

Trikken til Auschwitz

Trikken-til-Auschwitz

Regi: Elsa Kvamme

Et portrett av Samuel ”Sammy” Steinmann som i dag er den siste overlevende av de norske jødene som ble sendt til Auschwitz. I 1942 ble han arrestert av norsk politi uten annen grunn enn at han var jøde.    Hvordan og hvorfor kunne dette skje, hva opplevde Sammy, og hva var det som gjorde at han overlevde? Filmen har form av en reise tilbake til et Europa av i dag hvor man også må kunne stille spørsmålet: Kan noe sånt skje igjen?

Elsa Kvamme har studert filmregi ved Tisch school of arts, New York, har skuespillerutdannelse fra Odin Teatret i Danmark og lang erfaring som teaterregissør. Kvamme har laget filmer gjennom mange år og har de siste årene særlig utmerket seg med dokumentarer, sist med Legenes krig og Konger av Oslo.

Elsa Kvamme kommer til Blått Lerret.

Jag etter vind

 Jag etter vind

Regi: Rune Denstad Langlo

Rune Denstad Langlos andre spillefilm etter debuten Nord forteller om en kvinne som har vært fraværende fra sitt hjemsted i Trøndelag i over ti år, for å utvikle sin karriere i Berlin. Hun vender hjem når hun får høre at hennes bestemor er død, og konfronteres først og fremst med sin motvillige bestefar, som i alle år har lagt ansvaret på henne for at hennes foreldre døde. Møte med hjembygda involverer også et gjensyn med en ungdomskjæreste og en kultur hun trodde hun aldri skulle møte igjen. «Jag etter vind» skildrer kjærlighetens vilkår på flere plan.

Rune Denstad Langlo laget en rekke sterke dokumentarfilmer før han spillefilmdebuterte med Nord, som ble tatt ut til Panorama-programmet i Berlin, og siden fikk en lang reise på den internasjonale filmfestivalscenen. Hovedrollen spilles av talentfulle Marie Blokhus, mens den svenske veteranen Sven-Bertil Taube spiller den grinebitende bestefaren. I andre sentrale roller finner vi Tobias Santelmann og Anders Baasmo Christiansen.

Til Blått Lerret kommer regissøren selv og skuespillerne Blokhus og Santelmann.

Moderator: Kalle Løchen og Per Kristian Sebak


KOMMENTARER

Logg inn for å kommentere eller registrer degBIFF @ TWITTER
2000 · 2001 · 2002 · 2003 · 2004 · 2005 · 2006 · 2007 · 2008 · 2009 · 2010 · 2011 · 2012
Address: Georgernes verft 12, NO-5011 Bergen, Norway · www.biff.no · Org.nr / VAT: 980 555 704 · Klapp Media