KALENDER


Velkommen til BIFFs festivalbar: Chagall

Festivalmøtepunktet blir Chagall. Baren drives av Logen og ligger i Vaskerelven 1, i 2. etasje over Calibar. Her arrangerer vi også en rekke debatter i forbindelse med filmene på programmet.

Mandag 22. oktober

Ytringsfrihet - er det noen kunst? kl. 18.30
BIFF viser i år flere filmer om kunstnere som utfordrer autoriteter, det være seg stat, religion eller store aktører på verdensmarkedet. Kunstmuseene i Bergen presenterer samtidig utstillingen #Real Life Stories med ti kinesiske samtidskunstnere. BIFF og Kunstmuseene i Bergen inviterer til debatt om kunst og ytringsfrihet med filmregissørene Fredrik Gertten (BIG BOYS GONE BANANAS), Øystein Hauge, ansvarlig for teoriundervisningen på Kunsthøgskolen i Bergen og kunstkritiker i Bergens Tidende, og Erlend Høyersten, direktør ved Kunstmuseene i Bergen. Dessverre måtte Caveh Zahedi (regissør, THE SHEIK AND I) avlyse sin deltakelse i debatten.

 

Møt filmskaperen bak THE IMPOSTER, kl. 20.30

Mannen bak den fascinerende dokumentaren THE IMPOSTER forteller om prosessen med å konstruere filmen i en samtale med den erfarne britiske journalisten Nick Roddick.
Seansen skjer på Chagall mandag kveld kl. 20.30 i stedet for paneldebatten om prostitusjon, som er flyttet til Alvøen på Radisson Blu Hotel Norge samme tidspunkt mandag 22. oktober kl. 20.30.

 

Sex – en menneskerett? - NB! Flyttet til Alvøen i Radisson Blu Hotel Norge kl 20.40!
Er den norske sexkjøpsloven unødvendig? Virker den mot sin hensikt? I panelet sitter Jette Christensen (AP) og Synnøve Økland Jahnsen (Senter for kvinne- og kjønnsforskning), i tillegg til Pye Jakobsson og Rachel Wotton - sexarbeidere og aktivister som vi møter i dokumentarfilmen SCARLET ROAD. Ordstyrer er Charlotte Myrbråten (redaktør for Fett). SCARLET ROAD vises på Magnus Barfot kl. 16.35, og debatten begynner på Alvøen i Radisson Blu Hotel Norge kl 20.40! (NB! Flyttet fra Chagall, kl. 20.30)

 

------------ TIDLIGERE ARRANGEMENT:

Onsdag 17. oktober

Verdighetsdagen
Paneldebatt om eldreomsorg etter visning av Michael Hanekes film AMOUR. I panelet: Thyra Frank, Hilde Onarheim og Stein Husebø. Filmen vises kl. 11.45 på Magnus Barfot og debatten finner sted på Chagall kl.14.30.
 

Torsdag 18. oktober

Råfilm
I samarbeid med NFI presenterer vi tre ferske vestlandske dokumentarfilmer - LYKKENS ANSIKT, PREDIKANTEN og RETT FRA HJERTET - og holder debatt om kvinners dominans innen dokumentarfilmproduksjon.
Kl. 16.30
 

Fredag 19. oktober

Romani and Democracy
Møte i samarbeid med Studentersamfunnet i Bergen om romfolkets stilling i Europa og deres rolle i demokratiet. Filmene ZIJO'S JOURNEY og GYPSY vises på Magnus Barfot klokken 15.10 og debatten finner sted på Chagall kl 18.00.

TV-aksjonen Amnesty 2012 og BIFF presenterer:
Debatt om DELTA BOYS, en dokumentarfilm om krigen mellom myndigheter, internasjonale oljeselskaper og opprørere om ressursene i Nigerdeltaet. Deltakere er rådgiver i Amnesty Norge Tonje Kaada og filmregissøren Andrew Berends.
Kl. 20.00
 

Søndag 21. oktober

Hvordan formidle et nasjonalt traume på film?
Debatt med regissørene Tommy Gulliksen og Kari Anne Moe som begge har laget dokumentarfilm om Utøya. Hvordan har de opplevd å jobbe med et så vanskelig og følelsesladet materiale i sine filmer? Ordstyrer er Ingrid Dokka.
Kl.15.00

Er store medieeiere en trussel mot demokratiet?
Norsk filmkritikerlag inviterer til debatt om eierkonsentrasjon i mediene. På BIFF vises filmen SHADOWS OF LIBERTY kl. 14.55 og regissør Jean-Philippe Tremblay deltar i debatten på Chagall kl. 17.00.

 


Vis større kart

 

 


KOMMENTARER

Logg inn for å kommentere eller registrer deg2000 · 2001 · 2002 · 2003 · 2004 · 2005 · 2006 · 2007 · 2008 · 2009 · 2010 · 2011 · 2012
Address: Georgernes verft 12, NO-5011 Bergen, Norway · www.biff.no · Org.nr / VAT: 980 555 704 · Klapp Media