Tema

Portretter

Program

Dokumentarprogram


Visninger

DatoTidStedBilletter
21. okt 22:30 MB5
24. okt 21:45 TIVOLI
26. okt 09:45 MB5

Publikums vurdering

5.1 8 stemmer
5.1


Gi din vurdering til denne filmen ved
å klikke på stjernene over.


Min BIFF

Logg inn for å lagre denne filmen i din egen filmliste

93 andre skal se denne filmen, 10 anbefaler.

The Bill Hicks Story

You need to upgrade your Flash Player to view this content. Download here...

a- a+
Del

Humor på alvor

Marcuse er motsagt, assimilert og glemt. Marx er blitt sosialdemokrat. Jan Eggum er Jan Eggum, og Jesus er passé. Med mindre man har planer om å sprenge seg selv i luften, ser det mørkt ut for motstanderen av Maskinen. Bill Hicks skjønte dette, og fant en omvei: Kombiner filosofien din med vitser om tissefanter. Da han døde i en alder av 32 år i 1994, hadde han brukt den voksne halvdelen av livet sitt til å formidle følgende enkle paradoks: Du har rett og alle andre tar feil. Samtidig fikk han folk til å le høyt og mye. Han er mest kjent for sine groviser, hvilket er greit nok, om enn noe upresist. Hicks' opptredener var både i form og innhold hemningsløse, tidvis grensesprengende, langt utover det ren banning og prat om kroppsvæske kan oppnå. Han var uten filter og stod utenfor tempelet, en passelig skadeskutt profet for vår tid. Den første helhetlige dokumentaren om mannen gir en god innføring i det som betød noe for Hicks: Latter, kjærlighet og sannhet.


Logg inn for å lagre denne filmen i din egen filmliste

93 andre skal se denne filmen, 10 anbefaler.


KOMMENTARER

Bill Hicks har alltid vært et stort forbilde for meg. Selvfølgelig måtte jeg da se denne dokumentaren. Dette var en veldig lærerik dokumentar om Bill Hicks sitt liv som komiker. Jeg lærte mye nytt om han som person som jeg aldri hadde hørt om før. Selv en kompis av meg som aldri hadde hørt om Bill Hicks elsket denne dokumentaren. Jeg anbefaler den på det sterkeste.
Foamed / 25. okt 2010 kl. 03:47


Logg inn for å kommentere eller registrer degORIGINALTITTEL The Bill Hicks Story

LAND USA
ÅR 2009
SPILLETID 102 min

REGISSØR Matt Harlock, Paul Thomas
MANUS Matt Harlock, Paul Thomas
FOTOGRAF Paul Thomas

SKUESPILLERE
Bill Hicks, Lynn Hicks, Steve Hicks, Kevin Booth, John Farneti, David Johndrow, Andy Huggins m. fl.

SPRÅK Engelsk
PRODUSENT Matt Harlock, Paul Thomas
PRODUKSJONSSELSKAP American the Movie

GENRE Dokumentar


Lenker

IMDB
Offisielt nettsted


Matt Harlock


Matt Harlock har tidligere regissert TV-produksjoner for en rekke TV-kanaler, blant dem Channel 4, HBO og Sky. Han har mottatt priser for disse fra Film London, TCM og Manhattan kortfilmfestival. Harlock var initiativtaker til en offisiell Bill Hicks Tribute Night i London, og kom dermed i kontakt med Hicks' familie. THE BILL HICKS STORY er et resulatat av disse bekjentskapene.

Paul Thomas


Paul Thomas utdannet seg til arkitekt før han vendte karriereblikket mot TV. Han har jobbet som produsent og regissør for BBC Entertainment, samt flere andre produksjonsselskap. Han var i to år ansvarlig for animasjon hos Channel 4, noe som kom godt med i produksjonen av denne dokumentaren.


2000 · 2001 · 2002 · 2003 · 2004 · 2005 · 2006 · 2007 · 2008 · 2009 · 2010 · 2011 · 2012
Address: Georgernes verft 12, NO-5011 Bergen, Norway · www.biff.no · Org.nr / VAT: 980 555 704 · Klapp Media