Program

Cinema Extraordinaire i konkurranse


Visninger

DatoTidStedBilletter
20. okt 12:30 TIVOLI
21. okt 14:30 MB3
26. okt 18:10 MB1
27. okt 19:15 CIN

Publikums vurdering

Mindre enn 5 stemmer
0


Gi din vurdering til denne filmen ved
å klikke på stjernene over.


Min BIFF

Logg inn for å lagre denne filmen i din egen filmliste

27 andre skal se denne filmen, 2 anbefaler.

Min glede

You need to upgrade your Flash Player to view this content. Download here...

a- a+
Del

En reise inn i det moderne Russland uten kart og kompass

MIN GLEDE er en historie om enkeltskjebner som flettes inn i hverandre på den russiske landsbygden. Sergei Lotznitsa byr på en beretning som er alt annet enn lystig; vi blir med på en reise inn i et korrumpert Russland hvor brutalitet og overlevelsesinstinkt kommer før medmenneskelighet, og hvor fattigdommens klamme, knugende hånd holder folket i et jerngrep.

Georgy er en trailersjåfør som skal frakte et stykke gods fra Ukraina og over grensen til Russland. På motorveien kjører han seg vill og befinner seg plutselig i ukjent terreng. Han blir stoppet i en politikontroll, og da de hensynsløse betjentene begynner å trakassere de som er foran ham i køen, ser Georgy sitt snitt til å komme unna. Da han vender tilbake til bilen, har han fått et nytt problem – en eldre mann som ser ut som en uteligger trenger seg på. Den gamle mannen forteller Georgy om sin ulykksalige skjebne, hvilket danner opptakten for sjåførens viderverdigheter på den russiske landsbygden.


Logg inn for å lagre denne filmen i din egen filmliste

27 andre skal se denne filmen, 2 anbefaler.


KOMMENTARER

Denne filmen greip meg ikkje heilt under visninga, og på eit punkt datt eg ut av samanhengen mellom dei ulike enkeltskjebnene og vart sitjande og undra på kva det i det heile tatt gjekk i. Filmen kjentes også ørlite langdryg (det hjelpte heller ikkje akkurat med velfylt blære...), men så varer han då også i rett over to timar. Men, etter at filmen var ferdig, og eg og mine medpublikummarar fekk diskutert han, opna det seg plutseleg samanhengar og forståing! "Å, var det det som skjedde? Var det han? Men kva med han og ho og det? Åja, aha, no ser eg alt (nesten) heilt klart!" Med andre ord har filmen vokst på meg i løpet av dagen, og om eg var litt i tvil medan eg såg han, har eg no bestemt meg for at det var ein god film!
Laks / 20. okt 2010 kl. 20:22


Logg inn for å kommentere eller registrer degORIGINALTITTEL Schastye moe

LAND Tyskland, Ukraina, Frankrike, Nederland
ÅR 2010
SPILLETID 127 min

REGISSØR Sergei Loznitsa
MANUS Sergei Loznitsa
FOTOGRAF Oleg Mutu

SKUESPILLERE
Vlad Nanov, Viktor Nemets, Olga Shuvalova

SPRÅK Tysk, russisk
PRODUSENT Heino Deckert, Oleg Kokhan
PRODUKSJONSSELSKAP Ma.ja.de. Fiction, Arte, Kinofilm, Lemming Film
INT.SALG Fortissimo Films

GENRE Drama


Lenker

IMDB


Sergei Loznitsa


Sergei Loznitsa (1964) er en ukrainsk filmregissør som primært er kjent for sine dokumentarfilmer. Loznitsa er utdannet matematiker og arbeidet flere år som kybernetiker, med blant annet kunstig intelligens som et av sine spesialområder. I 1991 begynte han på det statlige russiske kinematografiske institutt, verdens eldste filmskole. Etter å ha blitt uteksaminert, arbeidet Loznitsa som dokumentarfilmskaper på en rekke korte prosjekter, før han i 2008 regisserte SWEET SIXTIES, en film som klippet sammen og rekontekstualiserte sovjetiske propagandafilmer. MY JOY er hans første tradisjonelle spillefilm.


2000 · 2001 · 2002 · 2003 · 2004 · 2005 · 2006 · 2007 · 2008 · 2009 · 2010 · 2011 · 2012
Address: Georgernes verft 12, NO-5011 Bergen, Norway · www.biff.no · Org.nr / VAT: 980 555 704 · Klapp Media