Program

Førpremierer


Visninger

DatoTidStedBilletter
20. okt 21:00 MB2
21. okt 21:00 MB2

Publikums vurdering

5.3 14 stemmer
5.3


Gi din vurdering til denne filmen ved
å klikke på stjernene over.


Min BIFF

Logg inn for å lagre denne filmen i din egen filmliste

106 andre skal se denne filmen, 9 anbefaler.

The Social Network

You need to upgrade your Flash Player to view this content. Download here...

a- a+
Del

Kan jeg adde deg?

THE SOCIAL NETWORK er historien om tilblivelsen av Facebook. Og som med alle store suksesshistorier er det en fortelling om ambisjoner, visjoner, vennskap og svik. Mark Zuckerberg er i dag kjent som mannen som oppfant Facebook, men hvor mange lik måtte 26-åringen gå over for å bli multimilliardær? For som filmens tagline sier: Du får ikke 500 millioner venner uten å skaffe deg et par fiender.
I en tid hvor Hollywood bruker dataspill og berg-og-dalbaner som utgangspunkt for sine storfilmer, sier det seg selv at filmen om Facebook før eller senere måtte komme. Det som imidlertid kom som noe av en overraskelse da prosjektet først ble annonsert, var hvilke kritikerroste navn som befant seg bak kamera. For det er åpenbart at "Facebookfilmen" er en idé med stort potensial for smakløs trivialitet. Men selv om plottet høres besnærende fjernsynsfilmaktig ut, er det liten grunn til å frykte når man vet at det er manusforfatter Aaron Sorkin ("Presidenten") og regissør David Fincher som trekker i trådene.


Logg inn for å lagre denne filmen i din egen filmliste

106 andre skal se denne filmen, 9 anbefaler.


KOMMENTARER

Var å så denne igår kveld (20.10) ,og den leverte. "The Social Network» var en utrolig engasjerende film som, mens i hovedsak kretser rundt oppfinnelsen av Facebook (og alle de problemene som skaperne møtte både før og etter at alt var sagt og gjort), er veldig fokusert på ideer og følelser som kan være (og er) universelt følt hos alle mennesker, hvor det viktigste eksempel er å prøve å passe inn. Alle ønsker å bli akseptert, og noen vil gjøre alt slags for oppmerksomhet

I et år der filmer har fått noen av de laveste kritiske karakterer i nyere minne, er "The Social Network" virkelig forfriskende og til slutt en triumf i alle aspekter, enten det er med tanke på skuespill, manus, eller regissør.

Filmen er en sjelden presentasjon av ren skuespill dyktighet, og har en veldig interessant og eklektisk samling av unge skuespillere som trår ut av sin komfort soner og leverer noen virkelige fenomenale prestasjoner.

Sorkin sitt manus er en upåklagelig prestasjon og viser igjen akkurat hvilket geni denne mannen egentlig er.

Til tross for tilsynelatende å være en avgang for Fincher i forhold til innhold og emne - hvilken det er, og så igjen er ikke - filmen er veldig tydelig og unektelig en Fincher film.

Det er en fantastisk film som bør ikke bare være blant de beste i året 2010, for det er så mye viktigere enn som så. Den definerer hele den sosiale nettverk generasjonen, og det er et helvete av en prestasjon. Alle kan forholde seg til det på en eller annen måte, og dette gjør den til en av de filmene som mann bare må sees i år.

Dannerdaliel / 21. okt 2010 kl. 13:59


Logg inn for å kommentere eller registrer degORIGINALTITTEL The Social Network

LAND USA
ÅR 2010
SPILLETID 120 min

REGISSØR David Fincher
MANUS Aaron Sorkin, Ben Mezrich
FOTOGRAF Jeff Cronenweth

SKUESPILLERE
Jesse Eisenberg, Rooney Mara, Bryan Barter , Dustin Fitzsimons

SPRÅK Engelsk
UNDERTEKST Norsk
PRODUSENT Dana Brunetti, Ceán Chaffin, Michael De Luca, Scott Rudin
PRODUKSJONSSELSKAP # Relativity Media, Michael De Luca Productions, Scott Rudin Productions, Trigger Street Productions

GENRE Drama


Lenker

IMDB


David Fincher


David Fincher er en kritikerrost amerikansk regissør som fikk sin første jobb i filmbransjen da han ble ansatt av George Lucas' Industrial Light & Magic. Ett tiår og en rekke musikkvideoer og reklamefilmer senere, debuterte Fincher som spillefilmregissør med ALIEN 3 (1992). Det var imidlertid først tre år senere at en samlet filmverden virkelig fikk øynene opp for ham; thrilleren SEVEN gledet både publikum og kritikere, og har blitt stående som en av 90-tallets store klassikere. Klassikerstatus fikk også Finchers fjerde spillefilm FIGHT CLUB (1999), som uavhengig av fremtidig karriereutvikling sikrer Fincher en plass i de filmhistoriske oppslagsverkene. Av regissørens andre filmer kan man nevne titler som THE GAME (1997), PANIC ROOM (2002) og ZODIAC (2007). Fincher er for tiden i gang med å å regissere den amerikanske versjonen av MENN SOM HATER KVINNER. 


2000 · 2001 · 2002 · 2003 · 2004 · 2005 · 2006 · 2007 · 2008 · 2009 · 2010 · 2011 · 2012
Address: Georgernes verft 12, NO-5011 Bergen, Norway · www.biff.no · Org.nr / VAT: 980 555 704 · Klapp Media