Program

Cinema Extraordinaire


Visninger

DatoTidStedBilletter
22. okt 21:00 TIVOLI
26. okt 23:15 MB2
27. okt 18:15 MB5

Publikums vurdering

Mindre enn 5 stemmer
0


Gi din vurdering til denne filmen ved
å klikke på stjernene over.


Min BIFF

Logg inn for å lagre denne filmen i din egen filmliste

31 andre skal se denne filmen.

Soul Boy

You need to upgrade your Flash Player to view this content. Download here...

a- a+
Del

Magi, heltedåder og afrikansk storbyliv

Fjorten år gamle Abi våkner opp og finner sin far redd og syk. Sjelen hans er stjålet! Abi drives ut i Nairobis gater for å redde faren, og finner en luguber kvinneånd, kjent for å naske sjeler fra intetanende menn. Hun gir ham syv oppgaver han må utføre innen et døgn for å få sjelen tilbake. Oppgavene fører ham - og oss – gjennom både slum og overklassestrøk. De gir oss et innblikk i stammekonflikter, klasseforskjeller og kontrastene mellom tradisjon, overtro og modernitet som preger afrikansk storbyliv. Alt dette på én time.
Regissør Hawa Essuman fikk hjelp fra flere kanter med denne, hennes første film. SOUL BOY er et resultat av tysk-kenyansk samarbeid, hvor filmskapere gis opplæring, utstyr og hjelp til å komme i gang. Tyske Tom Tykwer er kjent for blant annet LØP LOLA, LØP, THE INTERNATIONAL og PARFYMEN. Nå stikker han altså currywurstene sine i andres business i egenskap av produsent og «hjelperegissør». SOUL BOY er dog først og fremst en kenyansk tour de force – en sjelden – og sjeldent god – afrikansk film.


Logg inn for å lagre denne filmen i din egen filmliste

31 andre skal se denne filmen.


KOMMENTARER

Logg inn for å kommentere eller registrer degORIGINALTITTEL Soul Boy

LAND Kenya, Tyskland
ÅR 2010
SPILLETID 61 min

REGISSØR Hawa Essuman, Tom Tykwer
MANUS Billy Kahora
FOTOGRAF Christian Almesberger

SKUESPILLERE
Samson Odhiambo, Joab Ogolla, Krysteen Savane, Micheal Babu

SPRÅK Swahili
UNDERTEKST Engelsk
PRODUSENT Marie Steinmann, Tom Tykwer
PRODUKSJONSSELSKAP Ginger Ink Films, One Fine Day Films

GENRE Drama


Lenker

IMDB
Offisielt nettsted


Hawa Essuman


Ghanesisk-kenyanske Hawa Essuman ble født i 1980. Før hun begynte med film var hun lenge aktiv i det lokale teatermiljøet i Nairobi. Gjennom det tysk-afrikanske samarbeidsprosjektet One Fine Day ble hun og andre lokale talenter involvert i en filmworkshop som munnet ut i SOUL BOY. Hun har mottatt skryt ved en rekke festivaler for sin kompakte og innsiktsfulle debut.

Tom Tykwer


Tom Tykwer er født i 1965 i Wupperthal og er etter hvert for veteran å regne blant den generasjon tyske filmskapere som kom til på 90-tallet. Tykwers DØDELIGE MARIA fra 1993 var hans gjennombrudd og ble etterfulgt av VINTERSØVNEN (1997). Selv om begge ble distribuert i Norge, var det først med LØP LOLA, LØP! i 1998 han for alvor ble kjent her hjemme. Siden har han bl.a. laget HEAVEN, et segment i filmen PARIS, JE T'AIME, PARFYMEN og THE INTERNATIONAL.2000 · 2001 · 2002 · 2003 · 2004 · 2005 · 2006 · 2007 · 2008 · 2009 · 2010 · 2011 · 2012
Address: Georgernes verft 12, NO-5011 Bergen, Norway · www.biff.no · Org.nr / VAT: 980 555 704 · Klapp Media