Program

Checkpoints - Konkurranse


Visninger

DatoTidStedBilletter
21. okt 15:50 MB5
25. okt 13:00 MB1

Publikums vurdering

4.2 5 stemmer
4.2

Filmweb


Gi din vurdering til denne filmen ved
å klikke på stjernene over.


Min BIFF

Logg inn for å lagre denne filmen i din egen filmliste

25 andre skal se denne filmen, 2 anbefaler.

Fambul Tok

You need to upgrade your Flash Player to view this content. Download here...

a- a+
Del

Hvordan skape bærekraftig fred på grasrotnivå

FAMBUL TOK forteller historien om forsøk på forsoning og helbredelse i det konfliktridde Sierra Leone gjennom noen svært nærgående betroelser og anklager mellom overgripere og offere. Sierraleonerne lykkes der det internasjonale samfunnets forsøk har mislyktes: Ved å gjenoppdage sin urgamle tradisjon for fambul tok (som egentlig er family talking uttalt på denne måten), skaper sierraleonerne bærekraftig fred på grasrotnivå. Offere og overgripere fra Sierra Leones brutale borgerkrig kommer sammen for å kreve anger og be om tilgivelse – enkelte har vanskelig for å tilgi, andre har vansker med å innse at de bør be om tilgivelse.

Ved å møtes ansikt til ansikt blir de nødt til å forholde seg til hverandres historier. FAMBUL TOK er fylt med viktige lærepenger for det internasjonale samfunnet. Filmen utforsker dybden i en kultur som er overbevist om at virkelig rettferdighet ligger i forsoning og forløsning mellom individer – og at tilgivelse er den sikreste veien mot å gjenfinne verdigheten og gjenskape et trygt og sterkt samfunn.

 


Logg inn for å lagre denne filmen i din egen filmliste

25 andre skal se denne filmen, 2 anbefaler.


KOMMENTARER

Logg inn for å kommentere eller registrer deg



ORIGINALTITTEL Fambul Tok

LAND USA
ÅR 2011
SPILLETID 84 min

REGISSØR Sara Terry
FOTOGRAF Henry Jacobson

SPRÅK Engelsk
PRODUSENT Libby Hoffman, Sara Terry, Rory Kennedy,
PRODUKSJONSSELSKAP Catalyst for Peace, Tarmac Road


Lenker

IMDB
Offisielt nettsted


Sara Terry


FAMBUL TOK er Sara Terrys første helaftens dokumentarfilm. Hun har tidligere vunnet priser for sitt journalistiske arbeid for the Christian Science Monitor, men gjorde et karriereskift inn i fotojournalistikk og dokumentarfotografi mot slutten av nittitallet. Siden den gang har hun fokusert på hvordan samfunn bearbeider og håndterer konflikter. Hun hadde jobbet lenge med ettervirkningene av krigen i Bosnia, da hun i 2005 publiserte Aftermath: Bosnia’s Long Road to Peace på forlaget Channel Photographics. Photo District News valgte ut boken blant sine favoritter det året. Hun er utgitt og utstilt på steder som FN, Moving Walls/Open Society, Fotomuseet i Antwerpen, og Leicagalleriet i Solms i Tyskland. Terry har også grunnlagt The Aftermath Project, et ikke-kommersiell stipendprogram som bistår med midler til fotografer som dekker ettervirkningene av konflikter og krig. Hun holder for tiden på med sin andre dokumentarfilm, FOLK, om tre folkemusikanter som forsøker å klare seg på den stadig foranderlige amerikanske folkscenen.


2000 · 2001 · 2002 · 2003 · 2004 · 2005 · 2006 · 2007 · 2008 · 2009 · 2010 · 2011 · 2012
Address: Georgernes verft 12, NO-5011 Bergen, Norway · www.biff.no · Org.nr / VAT: 980 555 704 · Klapp Media