Program

Bergen filmklubb 50 år


Visninger

DatoTidStedBilletter
22. okt 16:10 CIN
24. okt 16:00 CIN

Publikums vurdering

Mindre enn 5 stemmer
0


Gi din vurdering til denne filmen ved
å klikke på stjernene over.


Min BIFF

Logg inn for å lagre denne filmen i din egen filmliste

14 andre skal se denne filmen, 1 anbefaler.

Pierrot le fou

You need to upgrade your Flash Player to view this content. Download here...

a- a+
Del

Fou Fighter

Å skulle presentere en serie av filmer som har vært viktige for Bergen filmklubb uten å programmere inn en film av Jean-Luc Godard ville være uhørt. Bergen filmklubb startet opp driften i samme periode som Godard for alvor etablerte seg som en viktig filmskaper, og for den internasjonale filmklubbevegelsen var det lite som var viktigere på 60-tallet enn den franske nye bølgen.

PIERROT LE FOU er en klassisk Godard-film. Hvilket innebærer at vi får en forestilling hvor tiltrekkende og ulastelig antrukne franskmenn virrer rundt i et gjennomsiktig narrativ, hvis formmessige grep hele veien påpekes og undermineres av karakterene så vel som regissøren. Godards fremste misjon har alltid vært å rive i stykker den vestlige filmens formmessige konvensjoner. Og selv om dette med årene har gitt seg utslag i en del filmer som er vanskelige å svelge for selv den mest velvillige cineast, var det på 60-tallet tilsynelatende umulig for den frenetiske franskmannen å trå feil. Den dag i dag er PIERROT LE FOU en fantastisk kul film om Tilværelsen og Filmen, og alt man kan skvise inn mellom de to.

 


Logg inn for å lagre denne filmen i din egen filmliste

14 andre skal se denne filmen, 1 anbefaler.


KOMMENTARER

Logg inn for å kommentere eller registrer degORIGINALTITTEL Pierrot le fou

LAND Frankrike, Italia
ÅR 1965
SPILLETID 110 min

REGISSØR Jean-Luc Godard
MANUS Jean-Luc Godard
FOTOGRAF Raoul Coutard

SKUESPILLERE
Jean-Paul Belmondo, Anna Karina, Graziella Galvani

SPRÅK Fransk, engelsk
PRODUSENT Georges de Beauregard
PRODUKSJONSSELSKAP Films Georges de Beauregard, Rome Paris Films, Société Nouvelle de Cinématographie (SNC), Dino de Laurentiis Cinematografica


Lenker

IMDB


Jean-Luc Godard


Jean-Luc Godard ble født I Paris i 1930. Under andre verdenskrig ble han sveitsisk statsborger og regnes i dag for å være av de mest betydningsfulle filmskaperne innen nouvelle vouge, eller ”den nye franske bølge”. Han blir ofte regnet som den mest radikale av de franske regissørene på 1960- og 70-tallet, og flere av filmene hans speiler hans politiske standpunkt. Etter den nye bølgen beveger filmene seg vekk fra det radikale marxistiske fokuset i retning kunstnerisk representasjon og menneskelig konflikt i et humanistisk perspektiv. PIERROT LE FOU ble lansert i 1965, en film om tilværelsen og filmen.


2000 · 2001 · 2002 · 2003 · 2004 · 2005 · 2006 · 2007 · 2008 · 2009 · 2010 · 2011 · 2012
Address: Georgernes verft 12, NO-5011 Bergen, Norway · www.biff.no · Org.nr / VAT: 980 555 704 · Klapp Media