Program

Int. dokumentar
Checkpoints


Visninger

DatoTidStedBilletter
22. okt 21:20 MB4
24. okt 09:00 MB4

Publikums vurdering

2.0 104 stemmer
2.0


Gi din vurdering til denne filmen ved
å klikke på stjernene over.


Min BIFF

Logg inn for å lagre denne filmen i din egen filmliste

71 andre skal se denne filmen, 3 anbefaler.

Ai Weiwei: Never Sorry

You need to upgrade your Flash Player to view this content. Download here...

a- a+
Del

Oy vey? No way! Ai Weiwei!

For det brede lag av publikum ble kunstneren Ai Weiwei først kjent da han på grunn av sin regimekritikk i 2011 ble anholdt av kinesisk politi og nektet utreisetillatelse fra hjemlandet. For kunstinteresserte har han imidlertid lenge vært kjent som et navn det er verdt å følge med på, og hans nyvunne status som internasjonalt berømt kritiker av det kinesiske kommunistpartiet har på ingen måte endret på dette.

I dokumentarfilmen AI WEIWEI: NEVER SORRY får vi et innblikk i kunstnerens bakgrunn, samtidig som vi får ta del i hans tanker om kunstens rolle og hans syn på situasjonen i et stadig mer selvsikkert og ekspansivt Kina. Vi får også være flue på veggen når Ai utfører små aksjoner mot maktapparatet – aksjoner som på grunn av kunstnerens særegne fingerspitzgefühl for kunstverdenens mekanismer ender opp som kunstverk, som i tur kan stilles ut, selges og diskuteres videre, i et mangslungent kretsløp som stadig forsterker kritikken mot det eneveldige og sensurglade kommunistpartiet.
 

Debatt: Ytringsfrihet – er det noen kunst?

Chagall mandag 22. oktober kl.18.30

I panelet: Erlend Høyersten, Fredrik Gertten og Caveh Zahedi

BIFF viser i år flere filmer om kunstnere som utfordrer autoriteter, det være seg stat (AI WEIWEI: NEVER SORRY), kultur (THE SHEIK AND I av Caveh Zahedi) eller marked (BIG BOYS GONE BANANAS* av Fredrik Gertten). Disse vil være bakteppe for debatten denne kvelden. Kunstmuseene i Bergen presenterer i utstillingen #Real Life Stories ti anerkjente kinesiske samtidskunstnere, med blant annet en verdenspremiere på en ny installasjon av Ai Weiwei.

Bergen Kunstmuseums direktør Erlend Høyersten og de to regissørene som gjester BIFF, Gertten og Zahedi, har alle direkte kjennskap til knebling av ytringsfriheten, men fra ulike ståsted. Kunstfeltet må forholde seg til alle disse kanalene for sensur, og deltakerne i debatten vil kunne dele sine erfaringer og diskutere ulike former for sensur, og konsekvensene det får for kunsten. Spørsmålet om kunstnerisk ytringsfrihet blir særlig relevant for #Real Life Stories, og i Ai Weiweis tilfelle er det ikke kunsten i seg selv som nødvendigvis blir sett på som kontroversiell og dermed rammes av sensur. Han utnytter imidlertid sin posisjon til å nå ut med politiske og sosiale ytringer, særlig gjennom Twitter og andre sosiale medier.


Logg inn for å lagre denne filmen i din egen filmliste

71 andre skal se denne filmen, 3 anbefaler.


KOMMENTARER

Logg inn for å kommentere eller registrer degORIGINALTITTEL Ai Weiwei: Never Sorry

LAND USA
ÅR 2012
SPILLETID 91 min

REGISSØR Alison Klayman
MANUS Alison Klayman

SKUESPILLERE
Ai Weiwei, Danqing Chen, Ying Gao

SPRÅK Engelsk, mandarin
UNDERTEKST Engelsk
PRODUSENT Alison Klayman, Adam Schlesinger
PRODUKSJONSSELSKAP MUSE Film and Television, Never Sorry, Expressions United Media


Lenker

IMDB


Alison Klayman


ALISON KLAYMAN har regissert, produsert, filmet og klippet AI WEIWEI: NEVER SORRY. Dette er hennes første helaftens dokumentarfilm. Klayman bodde i Kina fra 2006 til 2010, da hun arbeidet som freelancejournalist. Hun gikk ut fra Universitetet i Boston i 2006.


2000 · 2001 · 2002 · 2003 · 2004 · 2005 · 2006 · 2007 · 2008 · 2009 · 2010 · 2011 · 2012
Address: Georgernes verft 12, NO-5011 Bergen, Norway · www.biff.no · Org.nr / VAT: 980 555 704 · Klapp Media