Program

Ideen om Europa
Norsk dokumentar


Visninger

DatoTidStedBilletter
21. okt 18:10 MB5

Publikums vurdering

2.0 123 stemmer
2.0


Gi din vurdering til denne filmen ved
å klikke på stjernene over.


Min BIFF

Logg inn for å lagre denne filmen i din egen filmliste

1 andre skal se denne filmen.

The Betrayal

You need to upgrade your Flash Player to view this content. Download here...

a- a+
Del

Blitzkrieg.

Karen Winther vokste opp med å gå på butikken for å kjøpe øl til sin mor, og ble vant til å rømme leiligheten om nettene. Som tenåring ble hun tatt hånd om av barnevernet, og deretter fant hun raskt veien til Blitz-miljøet i Oslo. Men det var noe hennes venner på Blitzhuset ikke visste.. Halvannet tiår senere oppsøker hun sine gamle venner for å forsøke å komme til bunns i hvorfor hun gjorde som hun gjorde – og for å si unnskyld.

THE BETRAYAL er en dokumentarfilm om et menneske med en fortid hvor grensene mellom private problemer og store politiske og ideologiske motsetninger viskes ut, noe som får konsekvenser for langt flere enn hovedpersonen selv. Med dette dokumentariske selvportrettet, har Karen Winther både laget en gripende personlig historie og et viktig tidsdokument fra det norske nittitallet.

 
THE BETRAYAL er en av 6 studentfilmer som konkurrerer om Beste Studentdokumentar på BIFF 2012

Dette er visningstidene for disse 6 filmene:
Søndag 21. okt, kl.18.10 i MB5:      The Bertayal + Operasjon Ved
Søndag 21. okt, kl.20.15 i MB5:      Tilbake + Islamofobien + Byen som lekeplass + Else
 
NB: Alle filmskaperne vil være tilstede for Q&A etter visningene!
 
THE BETRAYAL
2011- Regi:Karen Winther - 64 min
På midten av 90-tallet, da regissør Karen Winther var en del av Blitz-miljøet i Oslo, tok hun et valg hun siden har angret på. Gjennom å lese dagbøker fra tenårene og snakke med familie og tidligere venner, prøver hun å finne en forklaring på sine handlinger og ta et oppgjør med seg selv.
 
OPERASJON VED
2011- Regi: Marius Søvik Bergersen - 26 min
På Etterstad i Oslo jobber 25 menn i pensjonsalderen ivrig med å få ut ved til de mindre bemidlede i byen før jul. Samtidig som det er viktig å få ut veden til de fattige, er det også viktig å skape et sosialt treffsted, få vist hvem som er flinkest med øksa, og snakke med alle folkene de møter.
 
TILBAKE
2012- Regi: Kristin Dahlen Rogstad - 30 min
I denne filmen blir vi med demente på en reise tilbake i deres hukommelse. Ilse er tilbake på scenen i operahuset i Hannover og Wilhelm har stadig et fly han må rekke for å besøke forretningsforbindelser i utlandet. Nåtiden blir en utfordring både for de demente og for de pårørende.

ISLAMOFOBIEN
2012- Regi: Sigrid Velle Dypbukt - 22 min
Den høyreekstreme organisasjonen Stopp Islamiseringen Av Norge hevder at de har fått en oppsving i medlemstall etter 22.juli 2011. Filmen gir et innblikk i en liten organisasjon på ytterkanten av samfunnet. Vi møter leder Arne Tumyr gjennom blant annet en demonstrasjon i Oslo og en i Århus.
 
BYEN SOM LEKEPLASS
2011- Regi: Malene Myrestrand - 17 min
Parkour/Freerunning -miljøet i Stavanger må stadig presse sine egne grenser. Helge Viktor på 43år er ikke som andre jevnaldrede. Han har beholdt barnet i seg og hopper og springer rundt i byen og prøver på nye triks sammen med Ole-Marius og Kenneth. En stor utfordring og barriere venter han.
 

ELSE

2012- Regi: Katja Nørrgaard Høgset - 11min.
Else Kåss Furuseth har opplevd å miste både sin mor og bror som følge av selvmord, men har gjennom humor taklet sorgen på sin helt særegne måte. I filmen møter vi henne i det hun gjør seg klar for forestillingen, ”Kondolerer”, som er hennes personlige historie om hvordan hun har taklet sorgen.


Logg inn for å lagre denne filmen i din egen filmliste

1 andre skal se denne filmen.


KOMMENTARER

Logg inn for å kommentere eller registrer degORIGINALTITTEL The Betrayal

LAND Storbritania
ÅR 2011
SPILLETID 64 min

REGISSØR Karen Winther
MANUS Karen Winther
FOTOGRAF Kasper Wind Nielsen, Karen Winther

SKUESPILLERE
Karen Winther

SPRÅK Norsk
PRODUSENT Karen Winther
PRODUKSJONSSELSKAP National Film and Television School


Lenker


Karen Winther


KAREN WINTHER har en bachelor i dokumentarfilmregi fra Høgskolen i Lillehammer og har i flere år jobbet som TV-regissør. Hun debuterte i 2009 med dokumentaren ROCK HEART BEJING hvor hun fulgte vokalisten i det kinesiske punkbandet The Subs. Med THE BETRAYAL (2011) har hun fullført sin master i dokumentarfilmregi ved National Film & Television School i Storbritannia. Filmen vant prisen for beste studentdokumentar på IDFA (International Documentary Film Festival Amsterdam) i 2011.


2000 · 2001 · 2002 · 2003 · 2004 · 2005 · 2006 · 2007 · 2008 · 2009 · 2010 · 2011 · 2012
Address: Georgernes verft 12, NO-5011 Bergen, Norway · www.biff.no · Org.nr / VAT: 980 555 704 · Klapp Media