Program

Cinema Extraordinaire
Kvinner og Religion
Gay and Lesbian Propaganda Nights


Visninger

DatoTidStedBilletter
22. okt 18:20 MB4
23. okt 11:50 MB4

Publikums vurdering

2.0 131 stemmer
2.0


Gi din vurdering til denne filmen ved
å klikke på stjernene over.


Min BIFF

Logg inn for å lagre denne filmen i din egen filmliste

71 andre skal se denne filmen, 2 anbefaler.

Beyond the Hills

You need to upgrade your Flash Player to view this content. Download here...

a- a+
Del

Klostrofobisk.

Regissør Cristian Mungiu har brukt en bok av journalisten Tatiana Niculescu Bran som utgangspunkt for denne fiktive historien om Voichita og Alina, to jenter som vokser opp på et statlig barnehjem, og som i voksen alder fortsatt nærer sterke følelser for hverandre på tross av at livet har ført dem i svært ulike retninger. Alina arbeider som ”servitrise” på et lugubert etablissement i Tyskland, mens Voichita har begynt på det som etter planen skal bli et langt liv som nonne. Men da Alina vender tilbake til Romania blir det starten på en rekke hendelser som skal få svært dramatiske konsekvenser.

BEYOND THE HILLS fikk strålende mottakelse i Cannes, hvor Mungiu vant prisen for beste manus og hovedrolleinnehaverne Cristina Flutur og Cosmina Stratan delte prisen for beste skuespillerinne. Etter den humoristiske episodefilmen GYLNE TIDER er regissøren av 4 MÅNEDER, 3 UKER OG 2 DAGER tilbake med nok et bunnsolid europeisk drama.


Logg inn for å lagre denne filmen i din egen filmliste

71 andre skal se denne filmen, 2 anbefaler.


KOMMENTARER

Logg inn for å kommentere eller registrer degORIGINALTITTEL Dupa dealuri

LAND Romania, Frankrike, Belgia
ÅR 2012
SPILLETID 150 min

REGISSØR Cristian Mungiu
MANUS Cristian Mungiu, Tatiana Niculescu Bran
FOTOGRAF Oleg Mutu

SKUESPILLERE
Cosmina Stratan, Cristina Flutur, Valeriu Andriuta

SPRÅK Romansk
UNDERTEKST Engelsk
PRODUSENT Cristian Mungiu
PRODUKSJONSSELSKAP Fonds Eurimages du Conseil de l'Europe, Les Films du Fleuve, Mandragora Movies, Mobra Films, Romanian National Center for Cinematography, Why Not Productions, Wild Bunch


Lenker


Christian Mungiu


CHRISTIAN MUNGIU er en anerkjent filmskaper fra Romania. Han er utdannet filmregissør fra filmuniversitetet i Bucuresti, og brukte tiden etter uteksamineringen til å lage utallige kortfilmer. Han debuterte i 2002 med filmen OCCIDENT, som mottok strålende kritikker og ble vist på Director's Fortnight i Cannes samme år. Det skulle ikke gå lang tid før talentfulle Mungiu fikk sitt virkelige gjennombrudd; fem år etter Occident skrev og regisserte han spillefilmen 4 MÅNEDER, 3 UKER OG 2 DAGER (2007), som ble vinner av den ettertraktede Palme d'Or i Cannes 2007. Dette var første gang prisen gikk til en filmskaper fra Romania.

Med BEYOND THE HILLS (2012) har han allerede rukket å vinne pris for beste manus i Cannes, og de to hovedrolleinnehaverene Christina Flutur og Cosmina Stratan delte prisen for beste skuespillerinne. Filmen er også valgt ut som det rumenske bidraget til kategorien beste utenlandske film på den 85. Oscar-utdelingen neste år.


2000 · 2001 · 2002 · 2003 · 2004 · 2005 · 2006 · 2007 · 2008 · 2009 · 2010 · 2011 · 2012
Address: Georgernes verft 12, NO-5011 Bergen, Norway · www.biff.no · Org.nr / VAT: 980 555 704 · Klapp Media