Program

Int. dokumentar
Klimafestivalen
Checkpoints


Visninger

DatoTidStedBilletter
18. okt 17:00 MB1
19. okt 19:00 TIVOLI

Publikums vurdering

2.0 164 stemmer
2.0


Gi din vurdering til denne filmen ved
å klikke på stjernene over.


Min BIFF

Logg inn for å lagre denne filmen i din egen filmliste

50 andre skal se denne filmen, 2 anbefaler.

Delta Boys

You need to upgrade your Flash Player to view this content. Download here...

a- a+
Del

Deltagjengen.

I Nigerdeltaet kjemper lovløse militsgrupper og nigerianske myndigheter en blodig kamp om de store ressursene som finnes i området. Nigeria er nummer åtte på listen over planetens største oljeeksportører, og på tross av at en rekke store internasjonale oljeselskaper opprettholder en iherdig – og innbringende – aktivitet i regionen, preges Nigerdeltaet av fattigdom og forurensning. I lys av denne skamløse, systematiske og fundamentalt udemokratiske utbyttingen, fremstår væpnet motstand som den eneste rasjonelle løsningen for mange av innbyggerne i området. Og med årene har det vokst fram en rekke bevæpnede grupper som saboterer oljeledninger og kidnapper utenlandske oljearbeidere, i et forsøk på å få verden til å forstå at de ikke vil sitte og se på mens myndigheter og kapitalister raner til seg verdiene som tilhører folket.

I DELTA BOYS lar dokumentarfilmskaperen Andrew Berends oss få et innblikk i opprørernes hverdag, samtidig som han stiller spørsmålet om hvor grensen går mellom det å ta fra de rike for å gi tilbake til de fattige, og brutal, kriminell opportunisme.

Debatt i samarbeid med Studentersamfunnet:

Kapitalens krokodiller
Det Akademiske Kvarter, torsdag 18. oktober kl. 18
 

Møteledere: Ida Hegle og Anne Paulsen

I panelet: Emilie Ekeberg - journalist i Klassekampen og Heidi Nordby Lunde - liberalistisk samfunnsdebattant, kjent som VamPus.
 

Bedrifter som etablerer seg i utviklingsland skyr et samfunnsansvar utover egne interesser. I jaget etter profitt må bærekraftig utvikling vike til fordel for vekst, mens lokalbefolkningen står maktesløse på sidelinjen.Transnasjonale selskaper drar stor nytte av lave produksjonskostnader og høye profittmuligheter i utviklingsland. Dette kommer ofte på bekostning av et helhetlig utviklingsperspektiv, og grunnleggende menneskerettigheter blir hyppig forsømt. Miljø- og samfunnsfokus styrer markedsføringsstrategiene, og i Norge er det blitt nødvendig å profilere seg som en «snill og miljøvennlig» bedrift i kampen om bevisste forbrukere. Men bør bedrifter overhodet ha som mål å bidra til å utvikle et vanskeligstilt land, eller er dette en oppgave som bør overlates til styresmaktene?

Studentersamfunnet tar i samarbeid med BIFF debatten om bedrifters samfunnsansvar (CSR) i en verden med økende økonomisk ulikhet. Klokken 16.00 vises filmen Delta Boys som gir innblikk i hverdagslivet til de som lever med konsekvensene av en råtten oljebransjen ved Niger-deltaet. Regissør Andrew Berends presenterer filmen og svarer på spørsmål etter visningen, før Samfunnet kjører i gang med debatt kl. 18.00
 

Adgang til debatter krever medlemskap i Studentersamfunnet (kr. 50,- som gir fri adgang til alle Studentersamfunnets debatter). For kr. 100,- får du både filmforestilling og medlemskap inkludert.


Logg inn for å lagre denne filmen i din egen filmliste

50 andre skal se denne filmen, 2 anbefaler.


KOMMENTARER

Logg inn for å kommentere eller registrer degORIGINALTITTEL Delta Boys

LAND USA
ÅR 2011
SPILLETID 53 min

REGISSØR Andrew Berends
MANUS Andrew Berends
FOTOGRAF Andrew Berends

SPRÅK Engelsk
UNDERTEKST Engelsk
PRODUSENT Andrew Berends
PRODUKSJONSSELSKAP Storyteller Productions


Lenker


Andrew Berends


ANDREW BERENDS er dokumentarfilmskaper og filmfotograf. Han studerte film ved Conneticuts Wesleyan Universitet og var ferdig utdannet i 1994. BERENDS ønsker å fortelle intime og meningsfulle historier, selv fra de mest flyktige omgivelser. Hans tidligere filmer består av THE BLOOD OF MY BROTHER og WHEN ADNAN COMES HOME.


2000 · 2001 · 2002 · 2003 · 2004 · 2005 · 2006 · 2007 · 2008 · 2009 · 2010 · 2011 · 2012
Address: Georgernes verft 12, NO-5011 Bergen, Norway · www.biff.no · Org.nr / VAT: 980 555 704 · Klapp Media