Program

Cinema Extraordinaire
Gay and Lesbian Propaganda Nights


Visninger

DatoTidStedBilletter
19. okt 23:00 TIVOLI
21. okt 22:10 CIN
24. okt 19:00 MB5

Publikums vurdering

Mindre enn 5 stemmer
0


Gi din vurdering til denne filmen ved
å klikke på stjernene over.


Min BIFF

Logg inn for å lagre denne filmen i din egen filmliste

34 andre skal se denne filmen, 5 anbefaler.

Pariah

You need to upgrade your Flash Player to view this content. Download here...

a- a+
Del

Å elske seg selv og andre jenter.

PARIAH forteller historien om Alike – en 17 år gammel afro-amerikansk jente fra Brooklyn, som fortvilt slites mellom viljen til å utforske og etablere sin seksuelle identitet som lesbisk kvinne, og samtidig gjøre sine strenge foreldre til lags. I en familiesituasjon som sakte men sikkert synes å kollapse, forsøker hun å tøyle sin ungdommelige iver etter å få seg en genuin kjærlighetsopplevelse, samtidig som hun tynges av sin kristne mor og konfliktskye fars misnøye.

Det finnes ganske så mange filmer om unge, homofile mennesker som forsøker å bli trygg og sikker på egen legning, men regissør Dee Rees klarer på utmerket vis å behandle materialet sitt på en måte som hever tematikken til å få en allmenngyldig relevans. For PARIAH er først og fremst en oppvekstskildring, som portretterer det å vokse emosjonelt og erfaringsmessig, og det å endelig lære seg selv å kjenne. Man trenger virkelig ikke ha kommet fra en dysfunksjonell familie eller ha måttet slåss for sin legning for å identifisere seg med denne filmen.


Logg inn for å lagre denne filmen i din egen filmliste

34 andre skal se denne filmen, 5 anbefaler.


KOMMENTARER

Logg inn for å kommentere eller registrer degORIGINALTITTEL Pariah

LAND USA
ÅR 2011
SPILLETID 86 min

REGISSØR Dee Rees
MANUS Dee Rees

SKUESPILLERE
Adepero Oduye, Kim Wayans, Aasha Davis

SPRÅK Engelsk
PRODUSENT Nekisa Cooper, Spike Lee
PRODUKSJONSSELSKAP Chicken And Egg Pictures, Sundial Pictures, aid abet, Northstar Pictures, MBK Entertainment, Pariah Feature


Lenker

IMDB


Dee Rees


DEE REES er en amerikansk filmskaper, som har skrevet og regissert flere kortfilmer og én dokumentar. REES studerte film ved New York University, hvor hun møtte Spike Lee som ansatte henne som praktikant og som senere skulle bli hennes mentor. I 2007 fullførte hun utdanningen sin med eksamensfilmen PARIAH, en kortfilm som vant over 25 priser på festivaler verden over. Da hun året etter bestemte seg for å gjøre en helaftens spillefilm ut av manuset ble Lee gjort til produsent, og filmen har mottatt svært positive kritikker og mottatt flere priser.


2000 · 2001 · 2002 · 2003 · 2004 · 2005 · 2006 · 2007 · 2008 · 2009 · 2010 · 2011 · 2012
Address: Georgernes verft 12, NO-5011 Bergen, Norway · www.biff.no · Org.nr / VAT: 980 555 704 · Klapp Media