Program

Int. dokumentar
Checkpoints
Kvinner og Religion


Visninger

DatoTidStedBilletter
17. okt 11:10 MB4
18. okt 20:45 CIN

Publikums vurdering

Mindre enn 5 stemmer
0


Gi din vurdering til denne filmen ved
å klikke på stjernene over.


Min BIFF

Logg inn for å lagre denne filmen i din egen filmliste

36 andre skal se denne filmen, 2 anbefaler.

Saving Face

You need to upgrade your Flash Player to view this content. Download here...

a- a+
Del

De nekter å tape ansikt.

Hvert år blir mange, for det meste kvinner, utsatt for forferdelige syreangrep i Pakistan. Man regner med at det er store mørketall. Det finnes nærmest ingen muligheter for kirurgiske inngrep som kan rette opp skadene, så de som overlever er både fysisk og emosjonelt merket for livet. Overgriperen er ofte ektemannen eller en annen offeret kjenner og han får sjeldent straff for det. I SAVING FACE følger vi to kvinner, Zakia og Rukhsana, som har overlevd syreangrepet og forsøker å få sine angripere straffet.

Kvinnene får støtte av ulike ikke-statlige organisasjoner, som the Acid Survivors Foundation, modige politikere og dyktige leger. Vi møter plastisk kirurg dr. Mohammad Jawad som kommer tilbake til hjemlandet sitt for å hjelpe disse kvinnene, advokat Sarkar Abbass som fører Zakias sak, og den kvinnelige politikeren Marvi Memon som kjemper for ny lovgivning. SAVING FACE gir et nært blikk på det pakistanske samfunnet og belyser de syreangrepne kvinnenes vanskelige reise og forsøk på å bekjempe denne uhyggelige praksisen.


Logg inn for å lagre denne filmen i din egen filmliste

36 andre skal se denne filmen, 2 anbefaler.


KOMMENTARER

Logg inn for å kommentere eller registrer degORIGINALTITTEL Saving Face

LAND USA, Pakistan
ÅR 2012
SPILLETID 40 min

REGISSØR Daniel Junge, Sharmeen Obaid-Chinoy
MANUS Daniel Junge, Sharmeen Obaid-Chinoy
FOTOGRAF Asad Faruqi, Aaron Kopp, Daniel Junge, Martina Radwan

SPRÅK Urdu
PRODUSENT Davis Coombe, Daniel Junge, Alison Greenberg, Sharmeen Obaid-Chinoy, Sabiha Sumar
PRODUKSJONSSELSKAP JungeFilms, Milkhaus


Lenker

IMDB


Daniel Junge


DANIEL JUNGE er en Oscarprisvinnende dokumentarfilmskaper. Hans første helaftens film, CHIEFS (2002), vant hovedprisen i Tribeca. Hans neste film, IRON LADIES OF LIBERIA (2007), hadde premiere på Toronto filmfestival og ble vist på over femti fjernsynskanaler over hele verden, blant annet PBS og BBC. THEY KILLED SISTER DOROTHY (2008) vant publikum- og hovedprisen ved South by Soutwest filmfestival, før den ble vist på HBO og nominert til en Emmypris for beste undersøkende journalistikk. For THE LAST CAMPAIGN OF GOVERNOR BOOTH GARDNER (2009), ble JUNGE nominert til Oscarpris for beste kortdokumentar. For SAVING FACE (2012) vant han i nevnte kategori.

 

Sharmeen Obaid-Chioy


SHARMEEN OBAID-CHIOY har vunnet både Emmy- og Oscarpriser for sitt filmarbeid. Hun har jobbet i flere enn ti land, og produsert internasjonalt anerkjente filmer som PAKISTAN’S TALIBAN GENERATION (2009). Andre filmer hun har bidratt til er AFGHANISTAN UNVEILED (2004) samt en serie dokumentarfilmer for Channel 4. SAVING FACE (2012) brakte henne en Oscarstatuett for beste kortdokumentar. OBAID-CHINOY er født og oppvokst i Karachi, Pakistan, hvor hun for tiden bor med sin mann og datter.


2000 · 2001 · 2002 · 2003 · 2004 · 2005 · 2006 · 2007 · 2008 · 2009 · 2010 · 2011 · 2012
Address: Georgernes verft 12, NO-5011 Bergen, Norway · www.biff.no · Org.nr / VAT: 980 555 704 · Klapp Media