Program

Int. dokumentar
Checkpoints


Visninger

DatoTidStedBilletter
21. okt 15:45 MB2
22. okt 16:45 MB2
23. okt 16:15 MB2
24. okt 10:45 MB2

Publikums vurdering

4.8 6 stemmer
4.8


Gi din vurdering til denne filmen ved
å klikke på stjernene over.


Min BIFF

Logg inn for å lagre denne filmen i din egen filmliste

57 andre skal se denne filmen, 1 anbefaler.

Scarlet Road

You need to upgrade your Flash Player to view this content. Download here...

a- a+
Del

Put on the red light!

Det finnes steder hvor kjøp og salg av sex ikke blir ansett som kriminell aktivitet, men tvert i mot regnes for å være en lovlig industri som reguleres av myndighetene. New South Wales i Australia er et slikt sted, og det er her vi møter Rachel Wotton: en ildsjel, som i sitt arbeide som sexarbeider er særlig opptatt av en spesiell gruppe klienter, nemlig funksjonshemmede. Med sin entusiasme overfor arbeidet sitt, sin veltalenhet og idealistiske innstilling til seksuell frihet, rokker Wotton ved eksisterende normer og tvinger oss samtidig til å konfrontere og korrigere et par av våre egne fordommer.

SCARLET ROAD er en sterk dokumentar, som stiller flere viktige spørsmål angående funksjonshemmedes rettigheter og tabuet knyttet opp mot å ha prostitusjon som yrke. At Wotton skulle være noe så tilsynelatende sjeldent som en kjærlig, intelligent og sterk sexarbeider, og at de menneskene hun introduserer oss for skulle ha et så normalt behov for sex og nærhet, fremstår nesten pinlig overraskende for oss. Og det alene er grunn nok til å gi seg selv et innblikk i en tabubelagt problemstilling som denne.

Debatt: Sex – en menneskerett?

Chagall, mandag 22. oktober kl. 20.30

Ordstyrer: Charlotte Myrbråten (redaktør i tidsskriftet Fett).
I panelet: Jette Christensen (Arbeiderpartiet), Synnøve Økland Jahnsen (forsker ved Senter for kvinne- og kjønnsforskning ved UiB), Pye Jakobsson og Rachel Wotton (sexarbeidere og aktivister).

Vi inviterer til debatt om verdens eldste yrke. Er den norske sexkjøpsloven unødvendig? Virker den mot sin hensikt? I filmen SCARLET ROAD møter vi den australske sexarbeideren Rachel Wotton, som har spesialisert seg på å betjene utviklings- og funksjonshemmede. Verken kjøp eller salg av seksuelle tjenester er forbudt i regionen hvor hun bor i Australia og Rachel slår et slag for alminneliggjøring av sexarbeid. Grunntonen er at mange har behov for den nærhet som Rachel kan yte og at mange trenger assistanse for å mestre sin seksualitet. Denne svært så fordomsfrie dokumentaren om sex og prostitusjon kommer tett inn på noen av Rachels faste kunder, så som en svært hardt cerebral parese-rammet mann og hans foreldre. Både Venstre og Høyre ønsker nå å annullere sexkjøpsloven av 2009, en lov blant annet paneldeltager Jette Christensen arbeidet hardt for å innføre. Debatten er gratis og åpen for alle.


Logg inn for å lagre denne filmen i din egen filmliste

57 andre skal se denne filmen, 1 anbefaler.


KOMMENTARER

Logg inn for å kommentere eller registrer degORIGINALTITTEL Scarlet Road

LAND Australia
ÅR 2011
SPILLETID 106 min

REGISSØR Catherine Scott
MANUS Catherine Scott

SKUESPILLERE
Rachel Wotton

SPRÅK Engelsk
PRODUSENT Pat Fiske, Catherine Scott
PRODUKSJONSSELSKAP Paradigm Pictures


Lenker

IMDBDen Sydney-baserte regissøren CATHERINE SCOTT har arbeidet innen feltet i over tjue år, og jobber nå ved Paradigm Pictures - et produksjonsselskap som har satt seg som mål å fremvise dokumentarer som rokker ved folks verdensoppfatning. Sammen med produsent Pat Fiske, har Scott regissert blant andre BUSINESS BEHIND BARS og PROFITS OF PUNISHMENT, for hvilket hun mottok en Walkley Award, den australske ekvivalenten til Pulitzerprisen. SCARLET ROAD er henne siste film.


2000 · 2001 · 2002 · 2003 · 2004 · 2005 · 2006 · 2007 · 2008 · 2009 · 2010 · 2011 · 2012
Address: Georgernes verft 12, NO-5011 Bergen, Norway · www.biff.no · Org.nr / VAT: 980 555 704 · Klapp Media