Program

Int. dokumentar
Musikalske takter


Visninger

DatoTidStedBilletter
17. okt 16:00 TIVOLI
17. okt 23:00 MB4
19. okt 17:00 CIN
19. okt 21:10 CIN

Publikums vurdering

Mindre enn 5 stemmer
0


Gi din vurdering til denne filmen ved
å klikke på stjernene over.


Min BIFF

Logg inn for å lagre denne filmen i din egen filmliste

58 andre skal se denne filmen, 2 anbefaler.

Something from Nothing: The Art of Rap

You need to upgrade your Flash Player to view this content. Download here...

a- a+
Del

Rapmusikkens historie sett innenfra

Det har vært haugevis av dokumentarer om rapmusikk før, men ingen av dem har vært regissert av Ice-T. Han har et fortrinn i forhold til mange av de andre regissørene i og med at han har vært en del av rapmusikken siden tidlig åttitall. Følgelig kjenner han godt mange av de rapperne som blir intervjuet her, og følgelig er også SOMETHING FROM NOTHING: THE ART OF RAP en nokså personlig reise for Ice-T. Filmen forteller historien om rapmusikken fra dens spede begynnelse til dens verdensomspennende jerngrep om trendene i populærmusikken i dag.

Ice-T tar for seg rapmusikkens røtter og musikkens levende mekanismer, og med seg på laget har han fått en imponerende samling rappere, som i tillegg til å stå for det musikalske akkompagnementet alle gir intervjuer om sine erfaringer i bransjen. Utvalget er variert, fra Grandmaster Flash og de som startet sjangeren via globale superstjerner som Snoop Dogg og Kanye West. SOMETHING FROM NOTHING: THE ART OF RAP blir et BIFF-høydepunkt for musikkinteresserte generelt og rapfantaster spesielt.

Debatt i samarbeid med Studentersamfunnet:

Something from Nothing - en film om hiphopens historie
Det Akademiske Kvarter, onsdag 17. Oktober kl. 18

Møteleder: Adrian Budal Søgnen
I panelet: Vågard Unstad, Mathias Rødahl.
 

Studentersamfunnet og BIFF inviterer til samtale om norsk hiphop-kultur, og visning av SOMETHING FROM NOTHING: THE ART OF RAP. Dokumentaren er regissert av den tidligere gangsterrapperen Ice-T.
Ice-T guider oss gjennom den amerikanske hiphopen og viser hvordan bevegelsen som startet i bydelen Bronx på 70- tallet, kom til å dominere hitlister over hele verden. Gjennom intervjuer med et bredt spekter av hiphop- artister, viser han hvordan kunstformen har vokst fra å være gatekultur til å bli et verdensomspennende fenomen.


Etter filmvisningen inviterer Studentersamfunnet til samtale med Vågard Unstad og Mathias Rødahl. Førstnevnte har gjort seg bemerket som skribent og debattant, men er kanskje mest kjent for sin delaktighet i den bergensbaserte rap- gruppen A-laget. Rødahl er redaktør av hiphop-magasinet Kingsize og fast musikkanmelder i Natt&Dag. Med utgangspunkt i filmen vil de diskutere hvordan amerikansk hiphop inspirerte til oppstarten av norsk hiphop, og hvordan den har påvirket det norske miljøet i nyere tid.
 

Gratis adgang til alle arrangement på Chagall!


Logg inn for å lagre denne filmen i din egen filmliste

58 andre skal se denne filmen, 2 anbefaler.


KOMMENTARER

Logg inn for å kommentere eller registrer degORIGINALTITTEL Something from Nothing: The Art of Rap

LAND USA
ÅR 2012
SPILLETID 106 min

REGISSØR Ice-T, Andy Baybutt
FOTOGRAF Jeremy Hewson

SKUESPILLERE
Ice-T, Dr. Dre, Chuck D.

SPRÅK Engelsk
PRODUSENT Paul Toogood


Lenker

IMDB


Ice-T


ICE-T (født Tracy Marrow) er rapper, skuespiller og en levende legende innen sitt felt. Siden 1987 har han gitt ut åtte album, der fire av dem har solgt til gull og ett til platinum. Han startet tidlig en parallell karriere som skuespiller, og har vært en fast del av serien «LAW & ORDER: SPECIAL VICTIMS UNIT» (1999) de siste tolv årene. SOMETHING FROM NOTHING: THE ART OF RAP er hans regidebut.


2000 · 2001 · 2002 · 2003 · 2004 · 2005 · 2006 · 2007 · 2008 · 2009 · 2010 · 2011 · 2012
Address: Georgernes verft 12, NO-5011 Bergen, Norway · www.biff.no · Org.nr / VAT: 980 555 704 · Klapp Media